LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nanne Grönvall om familjetragedin – polis tvingades ingripa

03 apr, 2024 
Som liten växte Nanne Grönvall upp med en mamma som var alkoholist. Nu berättar hon om de tuffa åren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nanne Grönvall om cancerdiagnosen: ”Ångesten och ovissheten”Brand logo
Nanne Grönvall om cancerdiagnosen: ”Ångesten och ovissheten”

Folkkära Nanne Grönvall, 61, har tidigare berättat om sin skakiga uppväxt. Hon tacklades bland annat med sin mammas missburk och flera våldsamma män.

I en intervju med Amelia berättar Nanne nu om hur det hela påverkade henne, och när hon till slut började bearbeta sitt trauma.

Nanne Grönvall om uppväxten: ”Jag blev som medberoende”

Nanne berättar om uppväxten med sin mamma, och problemen som kom med alkoholen.

– Jag älskade min mamma och ville bara skydda henne och jag blev som medberoende, ville inte att någon skulle veta, för vad kunde hända då?

När sångerskan var liten bodde hon med sin mormor. Tillsammans med sin mormor och mamma bodde hon i en lägenhet med sju innekatter och ingen kattsand, och i garderoben lagrades spriten.

Annons

När Nanne fyllde sex år flyttade de. Mormor och hon bodde i en tvåa, med hennes mamma mittemot i en egen etta. Där anordnades fester, som ofta övergick i bråk.

– Som du förstår var min skolnärvaro lite dålig. Min uppväxt med män som antingen bankade på mammas dörr eller på mormors var ju inte direkt bra för ett barn, men man vänjer sig vid det också, liksom vid polishämtningar och ambulanser.

Nanne Grönvall satte krav på sin mamma: ”Skuldbelade henne aldrig”

Men när Nanne blev äldre tog hon tag i problemet.

– Jag var 30 år när jag började i terapi för att kunna ställa krav på min mamma och komma ifrån mitt medberoende, och det lyckades, säger hon och fortsätter:

– Mamma blev en utmärkt mormor och var nykter i 15 år innan hon dog. Jag skuldbelade henne aldrig, jag förstod att hon var sjuk. Alla de destruktiva åren går ju inte att hoppa över men hon kompenserade så gott hon kunde så fort hon blev nykter.

FOTO: TV4Play

Annons