LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nanne Grönvalls familjetragedi: “Vanmakt och förtvivlan”

30 okt, 2023 
NANNE GRÖNVALL, PETER GRÖNVALL
Nanne Grönvalls uppväxt var allt annat än lätt.
Nu berättar hon om familjetragedin.
– Jag fick uppleva mycket, säger hon i en ny intervju med Amelia.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nanne Grönvall om den hektiska tiden: ”Hinna med nära och kära”Brand logo
Nanne Grönvall om den hektiska tiden: ”Hinna med nära och kära”

Nanne Grönvall, 61, och maken Peter Grönvall, 59, har varit gifta sedan 1994. Tillsammans har de sönerna Charlie Grönvall, 33, och Felix Grönvall, 31. Från en tidigare relation har Nanne även sonen Robin Grönvall, 37. Inte nog med barn så har Nanne dessutom de fyra barnbarnen Hugo, 5, Tobias, 13, Hayfaa, 14, och Celeste, född sommaren 2023.

Nanne är lyckligare än någonsin över den fina familj hon och Peter byggt upp.

”Allt har gått bra och det är helt fantastiskt att bli farmor igen. Peter och jag älskar att vara med barnbarnen och hitta på allt från resor ihop till vardagssaker som att gå till parken eller gå ut och äta tillsammans. Nu blir det en ny farmor-fas i livet igen; att få dra barnvagn och följa hennes nya steg i livet. Så tacksam att få uppleva det ännu en gång. Längtar så att få hålla om henne så snart de hunnit landa där hemma.”, har Nanne skrivit i ett meddelande till Hänt.

Annons

Nanne Grönvall om familjetragedin

Men det har inte alltid varit lika bra som det är nu. När Nanne växte upp var hon ständigt beredd på att rädda sin mamma från missbruk och våldsamma män. Detta var aldrig något som Nanne berättade om, det var först efter 30 år fyllda som hon började gå i terapi för att bearbeta traumat.

I en ny intervju med Amelia berättar hon om den svåra uppväxten.

– Mamma tog tabletter och drack alkohol för att dämpa sin ångest. Min mormor langade sprit och ibland kom det kunder till oss som kunde bli våldsamma när mamma drack ihop med dem. Jag fick uppleva mycket och såg min mamma bli misshandlad. Att gräva i det här för mycket blir tungt, men just nu gör jag det inför föreställningen, säger Nanne till Amelia och fortsätter:

– Som liten kände jag vanmakt och förtvivlan över att inte kunna hjälpa min mamma. Jag blev fruktansvärt rädd, det var många känslor. Sedan skulle jag gå till skolan och låtsas om ingenting.

Nanne Grönvall aktuell med ny föreställning

Nanne har en lång karriär bakom sig men det stoppar henne inte från att ligga på latsidan. För två år sedan kunde hon komma med den glada nyheten att hon skulle göra debut som författare.

Nu är hon aktuell med föreställningen Välkommen! Vad f-n vill du? som sätts upp på Rival i Stockholm den 7 november. Hon är även aktuell med insamlingsstiftelsen Nanne Network, som stöttar utsatta barn och ungdomar.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Johan Nilsson/TT

Annons