LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nancys känga mot Svennis: ”Där han betedde sig allra sämst”

28 nov, 2022 
Daniel Sörensen
Nancy Dell'Olios känga mot ”Svennis”: ”Där han betedde sig som allra sämst”
Att Sven-Göran Eriksson är en kvinnotjusare är allmänt känt.
Men hans otrohetsaffärer var inte det värsta med att leva ihop med ”Svennis”, säger Nancy Dell'Olio som var ihop med honom i tio år.
– Det var där han betedde sig allra sämst, absolut, säger hon.
Annons
Janne Andersson om ölförbudet i QatarBrand logo
Janne Andersson om ölförbudet i Qatar

Han har lett IFK Göteborg till stora framgångar ute i Europa, vunnit italienska ligan med Lazio och varit förbundskapten för det engelska landslaget under flera år.

Men Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, 74, har gjort sig minst lika känd för sitt stormiga kärleksliv. Allra mest under sin tid i England, där skvallerpressen jagade honom överallt med sina kameror.

Under början av 2000-talet var han tillsammans med italienskan Nancy Dell'Olio, 61. Hon flyttade med honom från Rom till London och totalt sett var de tillsammans i tio år. Under den tiden hade ”Svennis” flera andra tillfälliga älskarinnor, bland andra tv-profilen Ulrika Jonsson och FA-sekreteraren Faria Alam.

Nancy Dell'Olio och Sven-Göran Eriksson på Englands lagbuss på Heathrow, efter att landslaget åkt ut ur VM 2002.
Nancy Dell'Olio och Sven-Göran Eriksson på Englands lagbuss på Heathrow, efter att landslaget åkt ut ur VM 2002.

Jag kände inga skuldkänslor över Nancy. Hon bodde i mitt hus, men vi var inte gifta och jag älskade henne inte. Sen fick folk tycka vad de ville om det”, har Eriksson skrivit i sin biografi från 2013.

Annons

Nancy: ”Slutade inte på ett bra sätt”

Paret bröt upp 2006, men Dell'Olio fortsatte att bo i ”Svennis” lägenhet i London fram till de möttes i rätten 2013. I en intervju med Daily Mail säger hon nu att det inte var hans otrohetsaffärer som sårade henne mest – utan den ekonomiska strid som han kämpade hela vägen till rättssalen.

– Det slutade inte på ett bra sätt. Vi var tillsammans i tio år, vi var som man och hustru som delade många intensiva stunder, säger hon till Daily Mail och fortsätter:

– Jag är den sortens person som alltid försöker bibehålla en god relation, men i vårt speciella fall, med Sven, gjorde jag det väldigt tydligt när vi avslutade med våra jurister att jag inte ville ha någon kontakt. Vi kan lätt nå varandra på telefon, men vi har inte träffats igen, och jag har ingen lust att göra det.

”Svennis” skrev i sin biografi att han ledsnade på att Nancy var så pass krävande. Det tycker hon var orättvist sagt. Därför väljer hon nu att gå till motattack mot sin före detta partner. Det är fortfarande hans bråk om pengar och lägenheten som hon är mest sårad över när hon tittar i backspegeln.

– Det var där han betedde sig allra sämst, absolut, säger hon.

FOTO: Henrik Isaksson/TT, Ken McKay/ITV/REX/TT, Adrian Dennis/EPA/TT

Annons