ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Börje Salmings bror hann precis ta avsked – kom 45 minuter innan

25 nov, 2022 
Gustav Motte
Börje Salming, 71 och Stig Salming, 75.
11:45 igår drog Börje Salming sitt sista andetag.
45 minuter innan hade storebror Stig Salming hunnit till sjusängen.
– Hyllningarna har varit fantastiska, men saknaden av Börje blir absolut inte mindre. Han är samma lillebror som jag saknar rätt igenom, säger Stig Salming, till Aftonbladet.
Annons
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”Brand logo
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”

Stig Salming, 75, hade redan bestämt att åka till Stockholm från Gävle för att vara med på ett julbord. Men på morgonen fick storebrodern ett samtal från Börje Salmings, 71, fru, Pia Salming, 55.

I samtalet meddelade hustrun att det var dags. Stig Salming fick åka från Gävle till Stockholm för att avsked.

– Det var Pia, och hon sa att det var bråttom. Jag hann dit till klockan 11 och 45 minuter senare tog han sitt sista andetag, berättar Stig Salming för Aftonbladet.

Börje Salming meddelade att han hade ALS i början av sommarn. Det tog fyra månader från att att han diagnostiserades – tills att han drog sitt sista andetag.

Bröderna Salming.

Stig Salming: ”Han hade somnat in”

Stig Salming berättar för Aftonbladet om de sista ögonblicken. På frågan om Börje Salming sa något vid sjuksängen, berättar brodern för tidningen att så inte var fallet. Han ger inblick i ikonens sista stund.

Annons

– Nej, han låg bara och flämtade då. Han hade somnat in på något vis, låg och andades tungt. Jag försökte prata men jag vet inte om han hörde. Jag försökte säga några väl valda ord naturligtvis och hoppades att han kunde ta in dem.

Stig Salming säger att avskedet med brodern var värdigt – trots den svåra sjukdomen.

– Ja, vi fick ta avsked på ett fint sätt. Trots allt elände fick vi det i alla fall, säger han till Aftonbladet.

Foto: TT

Annons