LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

My Martens oro för sonen Ludvig, 9, som insjuknat i covid-19

11 apr, 2020 
My Martens med sin sjuka son Ludvig
My Martens son Ludvig har varit sjuk i 26 dagar och häromdagen blev han äntligen frisk.
Men nu är han sjuk igen.
För Hänt berättar nu My om frustationen och paniken över att sonen aldrig blir frisk.
– Man uppskattar saker man tidigare tagit för givet, säger hon.
Annons
Ellinor kämpar på med amningen: ”Psykiskt svårt”Brand logo
Ellinor kämpar på med amningen: ”Psykiskt svårt”

I början av mars misstänkte läkarna att tv-profilen och bloggaren My Martens son Ludvig, 9, hade smittats av coronaviruset. Allt började med att han hastigt insjuknade och fick feber, hosta och svåra problem att andningen.. Efter att ha köat till vårdguiden 1177 rekommenderades My Martens att åka in akut till sjukhus.

”Jag fick inte åka kommunalt. Jag skulle säga till sjukhuspersonalen att han var Corona-misstänkt och undvika kontakt och hålla avstånd till alla andra människor”, skrev hon då på sin blogg.

My Martens ord om sonen Ludvigs tillfrisknande

Under fredagen berättade My den glädjande nyheten att Ludvig äntligen var frisk igen.

”Corona karantän dag 30. ÄNTLIGEN är det över! Ludvig är hundra procent frisk. INGA symtom, och så har det varit i snart 4 dygn! Mardrömmen är över. Vi pratade med sjukvårdsupplysningen igen”, skrev My på Instagram. Hon fortsatte:

”Vi får ju gå ut, och smittar inte längre. MEN, då han (och jag) har nedsatt immunförsvar så kommer vi vara extremt försiktiga för att inte åka på något nytt!”

Annons

Ludvig har insjuknat igen

Men lyckan varade inte länge. På lördagen la hon ut ett nytt inlägg där hon skriver att Ludvig återigen har blivit sjuk.

“Just precis just nu känner jag mig extremt frustrerad, ledsen och uppgiven..Det räcker liksom nu! Hur mycket tål han?”, skriver My på Instagram.

För Hänt berättar nu My mera om situationen.

– Det har varit 26 dagar med konstant feber, svår andning, och hosta är såklart påfrestande. Första gången när vi hamnade på sjukhus behövde han andningshjälp för att han hade dålig syresättning…. då var jag livrädd. Lilleman har nämligen inga underliggande sjukdomar, astma eller likande.Vi har gjort det bästa av situationen, försökt att bibehålla lugnet, och ta en dag i taget. Så nu när han varit frisk några dagar så känns det såklart fantastisk. Problemet är bara att Lilleman vakande upp med 40 graders feber idag igen, säger hon.

My säger att sjukdomen har gjort att hon nu ser saker och ting ur ett nytt perspektiv. Hon avslutar till Hänt med orden:

– Man uppskattar saker man tidigare tagit för givet.

FOTO: Eero Hannukainen/TT/Instagram

Annons