My Martens vändning i livet – efter stora förändringen

My Martens

Det har varit ett tufft år för My Martens så här långt. När hon och hennes son blev sjuka blev stressen för mycket och utmattningen som hon tidigare kämpat med kom tillbaka.
– Det var som en trippelvåg, säger hon till Hänt.

My Martens har hållit sig undan media och andra typen av uppdrag den senaste tiden. Hon har helt enkelt inte orkat. Anledningen till det är alla motgångar som präglat stora delar av 2020 för henne.

Hänt har ju tidigare skrivit om hennes son Ludvigs hälsoproblem. Han blev i början av mars sjuk i  covid-19 och det släppte inte på två månader. Men faktum är att också My Martens haft det minst sagt kämpigt med hälsan.

– Innan min son fick covid så hade jag en släng av influensa typ b. Jag var tvungen att åka ambulans in till sjukhuset, berättar hon.

”Det blir som en dubbelfail”

Därefter fortsatte problemen. Hon smittades också av coronaviruset och isolerade sig tillsammans med sonen. Rädslan över Ludvigs tillstånd, sina egna sjukdom och isoleringen gjorde att det till slut blev för mycket.

– För några år sedan extremkraschade jag in i väggen och blev inlagd på sjukhus. Jag kämpade mig tillbaka och har varit frisk och stark länge, men om man varit med om det är det lätt att tippa över kanten igen, säger My Martens.

Och så blev det tyvärr den här gången.

– Det var som en trippelvåg och jag har fått ett bakslag i av utmattning. Det är nervsystemet som krånglat. Jag som jobbar med det vet mycket väl vad som kan hända, säger My Martens.

Hon arbetar bland annat som coach och menar att det kändes märkligt att hon som har koll på psykisk ohälsa tillät sig själv att må så dåligt igen.

– Det blir som en dubbelfail att man går så långt att man kraschar sig själv, säger hon och berättar om vad som hände.

– Jag var helt tömd på energi, ett vrak. Fysiskt gick jag upp 18 kilo, och mentalt hade jag sömnproblem och drabbades av blackouts och stressymtom.

Nu är My Martens på banan igen. När Hänt pratar med henne befinner hon sig på Mikes gym i bergen utanför Marbella. Hon har kommit igång med träningen igen och säger att hon mår bättre och bättre.

– De 18 kilona är det man ser utåt, men på insidan mår jag sjukt mycket bättre. Jag är tillbaka i mitt element. Jag har haft träningsförbud men får träna nu, fast med restriktioner. Det där är en utmaning för mig, att hitta min gräns och inte pusha för hårt, säger hon.

Viktuppgången har gjort att My Martens fått utstå hatiska kommentarer från folk som följer henne.

– Det är några troll som påpekat det. Det skriver att jag är för fet för att vara personlig tränare och att jag inte kan ha ett gym när jag ser ut så. Men det funkar inte, jag använder det som bränsle istället.

Stödet efter tuffa tiden

My Martens berättade inte så mycket om sin fysiska och psykiska kamp under tiden hon var på botten.

– Jag funderade på om det kunde skada mig som coach, att berätta att jag tillåtit mig själv att må så dåligt. Men jag landade i att många istället kan relatera till mig om jag pratar om det, säger hon.

Och det verkar stämma. När hon för första gången efter kollapsen skrev om det hela på sin blogg och Instagram fylldes hennes inkorg snabbt.

– Det är helt sjukt. Jag har hur många DM och mail som helst från folk som vill dela med sig av sina resor. Jag blir glad, och det är ett kvitto på att ärlighet varar längst, säger My Martens.

Nu verkar lyckan alltså le mot My Martens. Hon har köpt ett nytt hus, kommit igång med träning och har medvind i kärlekslivet.

– Jag och Jonas är ihop och förlovade. Men vi väntar med bröllop, säger hon om Basic element-medlemmen Jonas Wesslander, som hon separerade ifrån förra året.

Bild: Privat

Senaste nytt