Artikeln innehåller reklamlänkar

Morgan Allings känga till Filip Hammar efter attacken: ”Idiot”

Morgan Alling svar efter Filip Hammars påhopp.

Efter SVT:s uppmärksammade dokumentär om Josefin Nilsson uppmanade skådespelaren Morgan Alling andra män att gå med honom i kampen mot kvinnovåldet. Det är något som upprör Filip Hammar som tycker att Alling har själviska motiv i sitt engagemang. Nu svarar Morgan Alling på Filip Hammars påhopp.

Reaktionerna blev starka efter att dokumentären om Josefin Nilsson, Älska mig för den jag är, visats på SVT. En som reagerade starkt är skådespelaren Morgan Alling, 50, som i sociala medier uppmanade män att ”kroka arm” i kampen mot mäns våld mot kvinnor.

Morgan Alling har berättat att han som barn såg sin egen mamma misshandlas av sin pojkvän. Han har länge jobbat för att bli en röst för utsatta barn.

Josefins smärtsamma öde ska bli en vändpunkt. Hon ville att hennes berättelse skulle spridas för att ge styrka och kraft åt en förändring. Hennes historia är även 10.000-tals andras kvinnors. Varje år. Var 4e kvinna kommer under sin livstid bli utsatt. Min historia är 10000-tals barns historia idag. Var 10e barn ser någon av sina föräldrar misshandla”, skrev Morgan Alling i ett uppmärksammat Facebook-inlägg i slutet av mars. 

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Men Morgan Allings engagemang har inte fallit i god jord hos alla. Filip Hammar, 44, går i Filip och Fredriks podcast till attack mot Morgan Alling.

– Morgan Alling riskerar inte ett skit. Han gör ju det här precis när det så att säga inte finns något att riska eftersom upproret pågår. Sen så blir man ju spyfärdig av att han i det här sammanhanget ska berätta hur bra han är, säger Filip Hammar i podden och fortsätter:

– Det han gör är att han försöker på ett obehagligt sätt profitera på någonting som är så himla allvarligt och viktigt. Här ser han en chans att framstå som den gode humanisten.

Morgan Alling svarar Filip Hammar

Morgan Alling blir upprörd över det hårda påhoppet från Filip Hammar. I en intervju med Aftonbladet ger han ett svar.

– Han har helt rätt i att jag inte riskerar något i min karriär för den har jag skitit i under trettio år. Då blir man inte clown på tv, säger Morgan Alling.

– Men att snacka skit om andra människor, som han då verkar ha gjort mot mig, det är att göra karriär på andra människors engagemang. Och det kan jag tycka är snuskigt. Jag tycker att han är en idiot om jag ska vara helt ärlig.

Morgan Alling berättar också att han alltid kommer att kämpa mot mäns våld mot kvinnor och att Filip Hammars uttalande inte kommer att ändra på den saken.

– Jag har ett mission och det är att få slut på kvinnovåldet. Det har jag haft sedan jag var barn, det har jag alltid hållit på och pratat om. Det är mitt mål att ingen man ska slå en kvinna. Om det är att framstå som god så vill jag hellre ha den rollen än att vara ett praktarsle som står och ljuger om en kollega och påstår att jag skulle hyckla i mitt engagemang, säger Morgan Alling.

LÄS MER: Morgan Alling om väntan på operation: ”Jobbigt och gör ont”

LÄS MER: Filip Hammars flickvän Agnes avslöjar: Så träffades vi

FOTO: Stina Stjernkvist/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!