Mikael Sandström räddade livet på Mona Isaksson Vivungi

Mona Isaksson Vivungi och Mikael Sandström

TV4, TT
När Mona Isaksson Vivungi behövde sövas ner för att sättas i respirator var det doktor Mikael Sandström som gjorde det.
Tack och lov klarade hon sig med livet i behåll, och under nyårsafton återförenades de.

Att covid-19 kan sluta på värsta tänkbara sätt är ingen hemlighet. För Mona Isaksson Vivungi från Örebro var det riktigt nära, men hon klarade sig. Bland annat tack vare Mikael Sandström som var den som sövde ner henne.

Under Bingolottos nyårsspecial återförenades de två.

LÄS MER: Första bilden på Pernilla Wahlgrens nya lyxhus

I programmet berättat Mikael Sandström först hur Mona Isaksson Vivungi mådde när de första träffades.

– Jag träffade henne ett par gånger. Men hon var nästan blå i ansiktet, och jag berättade för henne att: Nu är det väldigt nära förestående, jag måste lägga dig i respirator akut. Vi får några minuter här, bara så att du vet var du är någonstans, berättar Mikael Sandström och tillägger:

– Sen skred vi till verket. Det blir riktigt bråttom.

Återföreningen i tv

Lotta Engberg avslöjar sedan att Mona Isaksson Vivungi är i studion och att doktor Mikael Sandström ska få träffa henne igen. När hon kommer in kramas de två innan hon sätter sig ner mellan programledaren och läkaren.

– Jag kommer ihåg när jag skulle in i respirator... Jag har aldrig förstått att jag var så sjuk, det är det som är så konstigt. Men så står han där, och jag tänker att jag känner igen han. Då säger rackaren att jag ska ha två infarter, och jag tyckte att jag hade så mycket sprutor redan. Så förklarade du varför, men det kommer ju inte jag ihåg, berättar Mona Isaksson Vivungi om mötet.

Mikael Sandström berättar att det blev väldigt bråttom där när patienten kom in, och att hela teamet var tvungna att skynda på.

– Det tog någon minut bara. Vi var ju rätt burdusa och väldigt snabba. Sen var det god natt, säger han.

I närmare sju veckor, från och till, var Mona Isaksson Vivungi i respirator. Mikael Sandström berättar i programmet att hon var väldigt nära döden, men skickades till Örebro där hon lades i en speciell lungmaskin. Och det gjorde att hon klarade sig!

– Vi är väldigt många som just nu är väldigt glada över att du sitter här och finns. Det är kul för alla. Fan, vad kul det är, avslutar Mikael Sandström.

Bild: TV4, Karin Törnblom/TT

Läs också: Linus Wahlgrens sätter ner foten – efter hårda kritiken

Läs också: Lasse Holm om Lotta Engbergs kärlekslycka med doktor Mikael Sandström