Molly Sandéns tårar i SVT:s direktsändning – efter skakande berättelserna

I Musikhjälpen blir programledaren Molly Sandén riktigt berörd när hon får höra starka berättelser från utsatta barns situation i Kambodja.

Just nu pågår årets upplaga av Musikhjälpen som samlar in pengar mot barnsexhandel. Onekligen ett otroligt viktigt tema som samtidigt berör hemska livsöden. Den bistra verkligheten är att det varje minut säljs fyra barn i sexhandel världen över.

En person som gästade programledarna Molly Sandén, 25, och Kalle Zackari Wahlström, 36, i SVT:s livesändning är barnpsykologen Maria Schillaci. Under torsdagsförmiddagen besökte hon buren i Umeå och berättade om sin resa till Kambodja tillsammans med Childhood, Länsstyrelsen och polisens grupp mot barnsexhandel. Hennes upplevelser gjorde både Molly och Kalle tårögda.

– Vi besökte ett sjukhus som arbetar med barn på olika sätt. Där hade de kommit i kontakt med små barn och spädbarn som de inte kunde bota. De trodde först att det var barnsjukdomar, men det var könssjukdomar de drabbats av, säger Schillaci.

LÄS OCKSÅ: Molly Sandéns oro inför Musikhjälpen: ”Panikkänslor”

Många barn som drabbas kommer från fattiga förhållanden, där familjerna själva väljer att sälja barnen för att få ihop en ekonomi.

– Tänk om Sverige skulle vara nyckeldestination för utländska förövare som åker hit och förgriper sig på barn. Åker till en förskola, lånar ett barn en timma eller, två. Eller att vi öppnar förskolor, som är en business i sig i Kambodja. Tänk om det som drabbar Kambodja och andra länder skulle drabba oss?, säger hon.

Molly Sandén reagerar starkt på det hon hör barnpsykologen berätta, och i sändningen uttrycker hon sina känslor kring vad som sägs om barnens situation.

– Det är så fruktansvärt tungt att det bara knyts i halsen på en. Orden du säger: det är inte bara barn, det är spädbarn, det är så ofattbart. Vi tittar ut på torget, det är barn. Det här är på riktigt, säger Molly Sandén i sändningen och fortsätter:

– Man känner ju en sån enorm frustration och ilska, i det här fallet finns det en faktisk förövare som man har väldigt lätt att bli arg och förbannad på.

LÄS OCKSÅ: Eric Saades bröllopspik till Molly Sandén – mitt i sändning

Foto: IBL, SVT

Senaste nytt