TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Molly Sandéns tårar i SVT:s direktsändning – efter skakande berättelserna

14 dec, 2017 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
I Musikhjälpen blir programledaren Molly Sandén riktigt berörd när hon får höra starka berättelser från utsatta barns situation i Kambodja.
Annons

Just nu pågår årets upplaga av Musikhjälpen som samlar in pengar mot barnsexhandel. Onekligen ett otroligt viktigt tema som samtidigt berör hemska livsöden. Den bistra verkligheten är att det varje minut säljs fyra barn i sexhandel världen över.

En person som gästade programledarna Molly Sandén, 25, och Kalle Zackari Wahlström, 36, i SVT:s livesändning är barnpsykologen Maria Schillaci. Under torsdagsförmiddagen besökte hon buren i Umeå och berättade om sin resa till Kambodja tillsammans med Childhood, Länsstyrelsen och polisens grupp mot barnsexhandel. Hennes upplevelser gjorde både Molly och Kalle tårögda.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi besökte ett sjukhus som arbetar med barn på olika sätt. Där hade de kommit i kontakt med små barn och spädbarn som de inte kunde bota. De trodde först att det var barnsjukdomar, men det var könssjukdomar de drabbats av, säger Schillaci.

Många barn som drabbas kommer från fattiga förhållanden, där familjerna själva väljer att sälja barnen för att få ihop en ekonomi.

Annons

– Tänk om Sverige skulle vara nyckeldestination för utländska förövare som åker hit och förgriper sig på barn. Åker till en förskola, lånar ett barn en timma eller, två. Eller att vi öppnar förskolor, som är en business i sig i Kambodja. Tänk om det som drabbar Kambodja och andra länder skulle drabba oss?, säger hon.

Molly Sandén reagerar starkt på det hon hör barnpsykologen berätta, och i sändningen uttrycker hon sina känslor kring vad som sägs om barnens situation.

– Det är så fruktansvärt tungt att det bara knyts i halsen på en. Orden du säger: det är inte bara barn, det är spädbarn, det är så ofattbart. Vi tittar ut på torget, det är barn. Det här är på riktigt, säger Molly Sandén i sändningen och fortsätter:

– Man känner ju en sån enorm frustration och ilska, i det här fallet finns det en faktisk förövare som man har väldigt lätt att bli arg och förbannad på.

Foto: IBL, SVT

Annons