Molly Nutleys tuffa period: ”Fanns en skam”

Molly Nutley medverkar i den kommande musikalen ”Det syns inte” – som handlar om psykisk ohälsa. Nu berättar Molly själv om sin erfarenhet av psykiska ohälsa.

Musikalen ”Det syns inte” är en ny musikal som handlar om psykisk ohälsa. I den ser vi bland annat skådespelaren Molly Nutley, 22. I TV4:s ”Nyhetsmorgon” berättar hon nu att hon själv, som många andra, mådde väldigt dåligt under sin uppväxt.

– Jag är tjej, för det första, och när jag gick i skolan hade jag jätteproblem med att må dåligt. Jag blev jätterädd och förstod inte vad det var och trodde att jag var deprimerad, berättar Molly och fortsätter:

– Men nu när jag är 22 har jag fått veta, vilket jag tycker är lite för sent att få reda på nu, att jag har jätteproblem med PMS. Och det pratar man inte om överhuvudtaget, i skolan eller så.

Med musikalen vill de framför allt få folk att våga prata om psykisk ohälsa. För Mollys egen del pratade hon med en psykolog för att få stöd under tiden hon mådde dåligt.

– Jag började gå till psykolog, och det var väl för att jag hade lyxen att ha människor runt omkring mig som pushade mig till att göra det. Och det var ju asjobbigt, både för att det fanns en skam i mig kring det och för då fick man någon slags stämpel. Men idag kan jag säga att den bästa trenden som någonsin har funnits är när det blev trendigt att börja gå till psykolog.

Molly berättar också att musikalen för henne betyder mycket, och hon önskar att den fanns som stöd för henne redan under den tiden som hon mådde som sämst.

– Jag tycker att det är viktigt att ta upp ämnen som kanske är lite jobbigare, men att måla det på ett sätt som ändå gör att det känns som att man vill vara där och lyssna, och prata om det, berättar hon och fortsätter:

– Jag önskar att jag hade något i den här stilen när jag mådde som sämst.

LÄS OCKSÅ: Efter uppbrottet från Let’s Dance-Calle – SVT-profilen är Molly Nutleys hemliga kärlek

LÄS OCKSÅ: Bianca Wahlgren om de psykiska problemen och depressionen

Foto: IBL

Senaste nytt