Bianca Wahlgren om de psykiska problemen och depressionen

Utåt sett lever Bianca Wahlgren det perfekta livet, men i flera år har hon kämpat med sina psykiska problem.

Bianca Wahlgren, 21, lever ett liv många bara drömmer om. Hon är vacker som få, har supersnygge pojkvännen Philippe Cohen, 22, vid sin sida och är dessutom rolig. Varje vecka gör hon succé med sin mamma Pernilla Wahlgren, 48, och mormor Christina Schollin, 78, i “Wahlgrens värld”.

Bianca med pojkvännen Philippe Cohen.

Bianca med pojkvännen Philippe Cohen.

Men Biancas tillvaro är inte utan bekymmer. Genom sin kända familj hamnade hon tidigt i rampljuset – något som inte bara varit positivt. En händelse som särskilt fastnat hos henne är rättegången mot pappan Emilio Ingrosso, 50, som för tio år sedan stod anklagad för att ha misshandlat och dödshotat mamman Pernilla Wahlgren, 47.

Bianca har ärvt sina snygga looks, och dansbegåvning, från pappa Emilio Ingrosso.

Bianca har ärvt sina snygga looks, och dansbegåvning, från pappa Emilio Ingrosso.

–Att behöva gå igenom att ens föräldrar skiljer sig och media skriver allt möjligt om dem hit och dit var otroligt jobbigt. När rättegången mellan dem höll på visste jag inte om det, jag förstod ingenting när det plötsligt stod i tidningarna att mina föräldrar suttit i rättegång när jag varit i skolan liksom!

Gymnasieåren var tuffa och Bianca blev deprimerad och fick ätstörningar. Hon kände sig mullig och ful och gillade inte alls sin spegelbild.

– Första året sa jag inget till någon. Sen började folk märka att det låg spya i toan, i familjen, har Bianca berättat.

Idag känner alla i hennes omgivning till problemen. Hon och hennes kompisar pratar om det regelbundet.

– Inte så att vi träffas för att prata om det, det bara händer när vi ses. Det är väldigt skönt. Varenda ung tjej, känns det som, har någon typ av … jag vet inte någon kompis som inte haft någon typ av anorexi eller som inte ätit på flera dagar för att de ska någonstans eller gått på någon vattendiet eller så. Alla har gått igenom någonting, säger hon i podcasten “Ofiltrerat”.

Hon fortsätter:

–Ett tag spydde jag, men det är över med det nu. Nu äter jag nyttigt och bra för min kropp, jag får inte ont i magen längre och inte heller någon ångest.

Bianca är medveten om att sjukdomen i viss mån alltid kommer finnas med henne.

–Det kommer alltid sitta mentalt, så känner nog alla som haft en ätstörning. Men själva beteendet är över, har Bianca sagt i Expressen.

Bianca med mamma Pernilla Wahlgren, bröderna Benjamin, Oliver och Theo.

Bianca med mamma Pernilla Wahlgren, bröderna Benjamin, Oliver och Theo.

 Foto: IBL

SENASTE NYTT!