Molly Hammars vändning – 8 år efter TV4:s Idol: ”Viktigt”

Molly Pettersson Hammar
Hon sjunger om kvinnlig sexualitet, men inte för att tillfredsställa någon annan. Molly Hammar drömmer om att bli en lika stor sångikon som Whitney Houston.
Annons

Molly Hammar, 23, blev känd redan som 15-åring då hon var med i Idol. Därefter medverkade hon i Melodifestivalen 2015 och 2016 med bidragen I´ll be fine och Hunger. Men trots det är det först i sommar som Molly gör sin första egna turné, något hon ser fram emot en hel del. Hon tycker det känns som att hon äntligen har fått den fart hon velat ha på karriären i så många år.

Annons

– Jag har gjort mycket, fast ändå inte. Det har varit många år av att försöka hitta sig själv. Jag har ju varit väldigt ung. Så nu har jag en massa sjuka låtar på g och allting känns väldigt kul och spännande, förklarar hon för Hänt under pressträffen för Allsång på Skansen.

På frågan om hur hon skulle vilja beskriva sig som artist efter att ha funnit sig själv svarar Molly:

Annons

– Min dröm är att bli en sångikon. Jag har romantiska, väldigt nära texter, där jag pratar om kvinnlig sexualitet, sånt som många inte vågar prata om, men som behövs.

Så du vill bli en mer outspoken Whitney Houston?

– Hundra fucking procent! Ja. Jag vill bli en mer outspoken Whitney Houston. Jag vill att folk ska kunna relatera till mina texter och är extremt ärlig i mitt artisteri.

Hon ska snart ge ut ett nytt album där hon skrivit alla låtar själv.

– Eftersom det kommer från mig så blir det en 23-årig kvinnas realitet det handlar om. Och det är absolut på det spåret, att det handlar om kvinnlig sexualitet. För det tycker jag är viktigt att prata om. Men självklart kommer det även att handla om andra saker jag känner och tycker.

Annons

Hon säger att hon blivit inspirerad en hel del av metoo-rörelsen:

– Det är ssvårt att hitta en kvinna som inte har blivit stärkt av den kampen som bedrevs då och som bedrivs fortfarande. Men jag tror inte den kampen är över. Det behövs fortfarande pratas transparent och ärligt om det, så jag vill vara med och bedriva den kampen framåt.

Tacksam över allt som händer just nu

Molly försöker beskriva vad det är hon själv tillför vad gäller att prata om just kvinnlig sexualitet:

– Det inte den första gången en tjej sjunger om sex, men jag tror många gånger att det är för att tillfredsställa ett manligt öga, och det är ofta producerat av män. Jag har skapat hela mitt artisteri från grunden själv och på vägen fått en massa hjälp, och jag är nog jävligt transparent i vad jag säger, och jag gör det för min egen skull, inte för någon annans. Det skulle jag vilja säga är en styrka i mina låtar.

Hennes första mål är att etablera sig mer som artist i Sverige. Att hon till exempel kommer att vara med i Allsång på Skansen i sommar och göra en egen turné är ett stort steg på den vägen.

Annons

– Jag är så tacksam över allt som händer just nu, ska fortsätta driva mitt skepp framåt. Det börjar bli tyngre och går fortare och fortare och det är kul.

På frågan om hon själv har någon pojkvän för tillfället svarar Molly:

– Ja. Jag vet inte. Det är lite blandat.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…