Mirka Norrströms ekonomiska kris – vill ha råd med julklappar till alla tretton barn

Julafton närmar sig med stormsteg.
Att uppfylla tretton olika önskelistor tills dess kan man förstå är mycket.
Nu berättar Mirka Norrström om sin ekonomiska kris och hur dåligt hon mår över situationen.

Mirka Norrström och Peter Norrström blev två välkända ansikten för det svenska folket när de medverkade i TV4:s realityserie Familjen annorlunda. Under flera säsonger fick tittarna följa paret och deras stora familj som bodde tillsammans utanför Uppsala.

Mirka och Peter har tretton barn tillsammans men efter 23 år ihop tog kärleken slut. År 2016 meddelade Mirka att de valde att gå skilda vägar på grund av de sviktade kärlekskänslorna.

LÄS MER: Pernillas nya beslut om vikten – tydliga markeringen

”Livet blir inte alltid som man har tänkt sig och jag har väldigt länge stått vid ett vägskäl. Jag har kämpat och jag har försökt men tillslut behövde jag verkligen lyssna på mitt hjärta. Annars skulle jag gå under. Vi ska skiljas”, skrev Mirka i ett blogginlägg när hon offentliggjorde beslutet.

Nu berättar Mirka att hon inte mått så bra på sistone. Hon hade lovat sina följare att bli bättre på att blogga, något hon menar att hon inte kunnat hålla helt då hon inte mått helt bra.

”Det blev tufft, en downperiod slog till och det låste sig helt för mig. Hela mitt mående åker berg och dalbana just nu och jag försöker hänga med så bra jag kan. Vissa dagar är tuffa med ångest och tårar från ingenstans medans andra dagar är ok, vissa till och med bra”, skriver hon på sin blogg.

Mött flera motgångar

Hon skriver vidare att hon försöker minska på saker som ”måste göras” och istället göra saker som hon älskar.

”2020 har varit ett helvetesår och så fort jag tycker att det ser ut att klarna lite så kommer nåt nytt som slår undan benen på mig. Och ju oftare det händer desto känsligare blir jag. Det är svårt när man alltid varit den starka som aldrig trodde att jag skulle kunna hamna här”, skriver hon på bloggen.

Ekonomiska oron

Hon känner trots alla motgångar stor tacksamhet för alla sina barn och vännerna i hennes närhet.

”Jag koncentrerar mig på saker som får mig att må bra mer än någonsin, barnen så klart – de är min största styrka. Men även på vänner som orkar att lyssna om och när jag orkar att prata, bakning som alltid varit lite av terapi, träning som är den viktigaste ingrediensen”.

Men just gällande barnen finns det en sak hon är orolig över. Det är nämligen att ha råd att köpa julklappar till alla tretton.

”Idag fick jag mail om en utbetalning som skulle ha kommit för cirka 2 veckor sedan men det strulade är fortfarande på strul-nivå. Pengar som är livsviktiga om det ska bli julklappar till barnen. Ännu en sak att adda på ångest-listan. Jag har alltid varit otroligt noga med ekonomin men nu är den på botten och suger enormt mycket av min energi. ”

Hon tillägger i slutet:

”Men vi är friska och har varandra”.

LÄS OCKSÅ: Malin Berghagen akutopererad – efter smärtor i magen

LÄS OCKSÅ: Bonde söker fru-Leif Eriksson om förändrade relationen med barnen

Senaste nytt