Pernilla Wahlgrens beslut om vikten efter kritiserade samarbetet

Pernilla Wahlgren

I ett inlägg på Instagram har Pernilla Wahlgren fått frågor om sin vikt.
Nu sätter hon ner foten och berättar om det nya beslutet när det kommer till hennes kropp.
Gillar inte”, skriver hon.

Pernilla Wahlgren är en av Sveriges kändaste personligheter och har efter alla år blivit minst sagt van vid att stå framför kameran. Tillsammans med dottern Bianca Ingrosso syns hon ofta i tv-rutan i deras egna realityserie Wahlgrens värld, och på söndagar släpper hon podcast med vännen och tv-profilen Sofia Wistam. Men tidigare i höst blev det klart att Pernilla nu kommer med ännu ett nytt koncept.

LÄS MER: Benjamins oväntade ord om kärlekslivet

Tillsammans med mästerkocken Thomas Sjögren är Pernilla nu nämligen aktuell med matlagningsprogrammet Yes Chef!. Programmet går ut på att Thomas ska ta sig an Pernilla som elev i köket, och tillsammans reser de runt i Sverige där de finner olika matvaror som de sedan lagar ihop.

Men det är inte första gången Pernilla gör något i sin karriär som är kopplat till mat. För nio år sedan släppte hon nämligen kokboken Pernillas jul där hon visade upp massvis av jul- och nyårsrecept, och det är när hon hänvisar till boken på sin Instagram som hon plötsligt får en fråga om sin vikt.

Nu berättar Pernilla om det nya beslutet kring vikten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Pernilla Wahlgrens samarbete med Viktväktarna

Det är intill en bild på sig själv på Instagram som Pernilla Wahlgren berättar att hon försöker tänka på att äta nyttigt, och samtidigt påminner om att det är möjligt att hålla det nyttigt även på julbordet. Inlägget är i samarbete med Viktväktarna, och flera gånger berättar hon hur bra och enkelt det är att göra sin resa tillsammans med dem.

”Jag vill tipsa er alla om att det är lättare än någonsin att få in mer grönt och hälsosamma alternativ på julbordet! Du blir mätt och mår bättre!”, skriver hon bland annat.

Pernilla har tidigare fått kritik för samarbetet med Viktväktarna, då en del av följarna anser att hon uppmuntrar till en osund vikthets.

Svaret efter frågan om vikten

Pernilla tipsar sedan om två goda recept från hennes kokbok Pernillas jul, och i kommentarsfältet delas hennes följare i två olika läger – de som blir inspirerade av Pernillas beslut att äta nyttigt under julen, och de som inte alls tycker det tänket hör hemma där.

”Ingen bantning under julen! Sånt får bli sen om man nu vill det”, skriver bland annat en följare.

Men det är när någon frågar hur mycket Pernilla har gått ner i vikt sedan hon började byta ut sin kost som artisten sätter ner foten, och berättar om sitt tydliga beslut när det kommer till hennes vikt.

”Gillar inte att prata vikt eftersom det är individuellt. För mig är det viktiga att hitta ett sätt att leva och äta där man mår bra och vet att man gör det bästa för sin kropp och hälsa”, skriver Pernilla Wahlgren.

LÄS OCKSÅ: Thomas Sjögrens avslöjande om Pernilla Wahlgrens kärleksliv under inspelningarna

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens krav till Bianca Ingrosso – efter aborten