LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mirka Norrströms dotter flyttar hemifrån – berättar om sorgen

01 okt, 2021 
Lovisa Ström
Mirka Norrström
Mirka Norrströms dotter Jennifer ska flytta hemifrån.
Nu berättar tv-profilen om sorgen efter dotterns beslut.
”Ångest”, skriver hon.
Annons
Alexander Kronlunds hyllning till frun Rebecka: "hon är stark"Brand logo
Alexander Kronlunds hyllning till frun Rebecka: "hon är stark"

Mirka Norrström blev känd efter sin medverkan i realityprogrammet Familjen annorlunda. Tillsammans med sina tretton barn charmade hon svenska folket, och efter programmets slut har tittarna kunnat följa hennes vardag på hennes sociala medier istället.

På sin blogg skriver hon om allt mellan himmel och jord och är öppen med både med- och motgångar. Den senaste tiden har varit tuff för Mirka och på bloggen har hon skrivit om hur hon kämpar för att ta sig igenom dag för dag.

Nu berättar hon om sorgen efter dottern Jennifers beslut.

Familjen annorlunda-profilen och barnen tvingas flytta

I slutet av augusti berättade hon att hon och familjen hade mötts av ett jobbigt besked. De hade nämligen fått reda på att de kommer bli tvungna att flytta ut ur huset de bor i. Detta tog såklart hårt på Mirka och på bloggen skrev hon om ångesten.

”Dagen innan min födelsedag fick vi veta att vi måste hitta ett nytt boende till vintern vilket verkligen slog undan benen på mig. Från det har jag kämpat mitt hårdaste att hålla ihop mig själv och ångesten. Barnen vill ju helst stanna kvar i Uppsala län vilket jag verkligen förstår. Men det kommer nog bli svårt att hitta nåt passande hus med en rimlig hyra här. Jag orkar knappt ens tänka på en flytt med allt det innebär just nu men jag måste… En dag i taget”, skrev hon då.

Annons

Mirka Norrströms dotter flyttar hemifrån – egna orden om sorgen

Men som om det inte vore en omställning nog ska även Mirkas dotter Jennifer flytta hemifrån. På Instagram skriver tv-profilen om ångesten över att inte längre ha henne hemma.

”Försöker göra mig redo för dagens måsten. Röntgen på Selinas huvud snart, fixa mat, lämna tre små till pappa, hämta Sage i hennes nya lägenhet, åka och hämta ett släp, köra med släp för första gången i mitt liv, hem, äta något, börja köra Sages saker och sova”, skriver hon innan hon fortsätter:

”Fan hon börjar sin flytt idag. Ångest och glädje. Har ju inte hunnit vänja mig vid att Jennifer har flyttat. Ja ja, jag vet att de kan inte bo hemma för alltid, men hade varit okej för mig.”

Och i kommentarsfältet är det många som kan relatera till hennes känslor, men som också kan berätta för henne att det kommer att bli bra.

”Du får se det som ditt diplom när barnen flyttar ut”, skriver en följare.

Annons

”Det är föräldrars uppgift att se till att barnen frigör sig och blir självständiga. Även om det gör ont och man kommer sakna tiden när de var små. Våran näst yngste utav vår barnaskara på 10 flyttar om 2 veckor. Visst känns det”, skriver en annan.

”Min sista bebis flyttade för ca 1 månad sedan och jag tycker de skönt och de får sitt eget boende och egna rutiner”, skriver en tredje.

Annons