TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Miriam Bryant om tuffa uppbrottet: "Plågsamt slut"

02 aug, 2017 
I sitt sommarprat i P1 berättar Miriam Bryant om sin smärtsamma barndom med en trasig familj och ett trasigt boende. Men den största smärtan hon någonsin upplevt var när hon bröt med sin första kärlek.
Annons

Hon blev allas vår Miriam när hon medverkade i “Så mycket bättre” 2014, och idag är Miriam Bryant, 26, en av våra största svenska artister. Redan i tv-programmet öppnade hon upp sig om den tuffa barndomen och vi fick höra om hur hennes familjs hus brann ner till grunden. Nu berättar hon återigen om den tuffa uppväxten i sitt sommarprat i P1.

– Jag klippte av mig håret och jag började skada mig själv, mamma såg det men vad jag minns så pratade vi aldrig om det.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hennes pappa gick från ”drinker till heavy drinker” som hon själv uttrycker det. Föräldrarna skilde sig och de gjorde inget annat än att gnälla, och Miriam kände sig ensam, hela tiden. Men till slut kom en vändpunkt i hennes liv.

– Jag vet inte hur jag ska beskriva hur jag älskar dig. Inte hur som i hur mycket, utan mer på vilket sätt. Jag har aldrig känt så här. Vi är på samma ställe, samma tidpunkt samtidigt och jag älskar dig hela tiden, citerar hon ur sin gamla dagbok.

Annons

Ja, när hon träffade sin första kärlek fick hon äntligen känna den där tryggheten som hon aldrig känt i sina yngre dagar.

– Jag var 17 år när jag skrev det här, och allt mellan branden och han som jag skrev om känns så mörkt och ensamt. Jag lyftes ut ur mitt trasiga liv och min splittrade familj och in i den totala motsatsen, berättar hon och fortsätter:

– Om det finns någon inre trygghet i mig så kommer den garanterat ifrån att jag gick in genom vuxenåldern hand i hand med en annan människa som jag älskade mer än vad jag älskade mig själv.

Men kärlek kan ta slut den också, och efter sex år tillsammans bröt de från varandra. Det var ett långt och plågsamt slut, och när de för tjugonde gången försökte göra slut med varandra så tog det faktiskt slut på riktigt.

– Vi fick stanna bilen, och där stod vi med motorn i tomgång och gjorde slut igen i ösregnet i juli vid en lånad bil. Tårarna rann och det kändes som att ingenting någonsin kommer att göra mer ont än det här, och det har det väl kanske inte heller.

Och trots att hon verkade mer kär då än någonsin så avslutar hon kryptiskt.

– Att jag sen skrev en platta om att han var systematiskt otrogen mot mig är en helt annan historia.

Foto: Stella Pictures

Annons