LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mikaela Lauréns träningsrutin för lilla dottern skapar reaktioner

22 jan, 2024 
MIKAELA LAURÉN
För Mikaela Laurén är träning och hälsa högsta prio.
Nu visar det sig att även hennes tre-åriga dotter Nikita tar efter det hälsosamma beteendet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Mikaela Laurén upp otäcka skadan: ”Skar upp huden”Brand logo
Här visar Mikaela Laurén upp otäcka skadan: ”Skar upp huden”

Mikaela Laurén, 48, är en av Sveriges främsta proffsboxare. I juni 2021 blev hon mamma till dottern Nikita och lyckan var total. Särskilt eftersom vägen dit var allt annat än lätt.

Mikaela valde att frysa in sina ägg strax innan hon fyllde 40, för att kunna bli gravid senare när hon kände sig nöjd med karriären. Hon fick då ut 16 stycken ägg som hon frös in. Men när tiden var inne gick det inte riktigt som tänkt och det slutade med att de fick använda en annan kvinnas ägg.

– Eftersom Peder och jag tidigare inte gått ut med att Nikita kommit till genom äggdonation är det många som inte vet att Nikita inte kommer från mina ägg. Och faktiskt får jag höra lika ofta som folk säger att hon är lik Peder att hon är lik mig, sa Mikaela nyligen i en intervju.

Annons

Mikaela Laurén om dotterns träningsintresse

Men hur som helst; slutet gott allting gott och i sommar fyller Nikita tre år.

Det är ingen hemlighet att träning och hälsa ligger Mikaela varmt om hjärtat och nu visar det sig även att Nikita fått samma intresse som sin mamma.

”Alltså jag blir både glad och stolt när jag märker att jag påverkat Nikita på ett positivt sätt gällande träning och rörelse. Imorse hade hon själv tagit upp både mattan och 2 hantlar som hon själv klarar att bära från mitt träningsrum på bottenvåningen upp till köket och började sen härma mig helt på eget bevåg.”, skriver Mikaela och fortsätter:

”Tänk vad viktigt det är att vara en bra förebild för sina barn. Barn gör som du gör, inte som du säger. Nikita var alltså 100 procent redo att börja det nya året på rätt sätt. Var du det idag? Hur började du det nya året? Har du några drömmar och mål?”

Följarnas starka reaktioner efter Nikitas träningsbild

Att Nikita har börjat träna vid tre års ålder är något som verkligen glädjer följarna.

Annons

”Bra jobbat. Superbra att uppmuntra barn till mera rörelse och träning men försök att inte använda ordet duktig, när barn gör något bra utan säg ”bra jobbat”, ”vad bra att du tränar” ”vad snällt att du…” etc för att de ska få rätt budskap. Ordet duktig blir fel, eftersom om jag inte gör saken så är jag ”oduktig” och inte lika mycket värd typ. Vi har jobbat många år inom förskolans värld för att få bort duktighetstänket. Jobba mer självkänsla än självförtroende om du förstår hur jag menar”, skriver en person.

”Underbart! Min dotter på 9 gör samma ibland. Så viktigt.”, skriver en annan.

”Gulligt lär sig fort de små liven”, konstaterar en tredje.

FOTO: Robert Eklund/TT, Instagram

Annons