LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Mikaela Lauréns hemlighet om 2-åriga dottern: Nikita kommer inte från mig

27 okt, 2023 
Mikaela Laurén
Mikaela Laurén blev för två år sedan mamma till dottern Nikita.
Nu avslöjar hon för första gången att hon befruktades med en annan kvinnas ägg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Mikaela Laurén upp otäcka skadan: ”Skar upp huden”Brand logo
Här visar Mikaela Laurén upp otäcka skadan: ”Skar upp huden”

Den professionella boxaren Mikaela Lauren, 47, och maken Peder Södersten blev föräldrar för första gången när deras dotter Nikita för två år sedan kom till världen.

För Mikaela var det en lång och svår kamp till att bli gravid, något hon nu berättar om i en intervju med tidningen Tara.

Mikaela Lauren om kampen till att bli gravid – därför gick det inte

Mikaela valde att frysa in sina ägg strax innan hon fyllde 40, för att kunna bli gravid senare när hon kände sig nöjd med karriären. Hon fick då ut 16 stycken ägg som hon frös in.

Men när tiden var inne, efter många misslyckade försök till att bli gravid, gick det inte som tänkt.

– När Peder gjort sitt genom att leverera sina spermier fick vi veta att bara tre av äggen var användbara. Det var som att marken öppnade sig under mina fötter, för helt plötsligt minskade mina chanser markant.

Annons

Efter det ringde läkaren och sa att det bara var ett av äggen som hade utvecklats vidare, Mikaela försökte hålla hoppet uppe tills hon fick veta att det faktiskt var försent. Sorgen var stor och mycket av ilskan tog hon ut på sin make.

– Vid något tillfälle skrek jag åt honom att livet inte var värt att leva om jag inte fick barn, och den kommentaren... Det höll på att knäcka honom.

Mikaela Lauren om att bli befruktad med en annan kvinnas ägg: ”Kunde inte tänka mig”

Efter de misslyckade försöken tog Mikaela och Peder sig till den ryska Olgakliniken i Sankt Petersburg, där fick de förslaget att istället använda sig av äggdonation.

– Jag kunde inte tänka mig att föda ett barn som inte var en del av mig. Jag hade alltid haft en dröm om att få se mig själv i mitt barn. Nu skulle barnet inte ha mina gener, och det gjorde så jävla ont, säger hon och fortsätter:

Annons

– Vi skulle använda Peders sperma och en annan kvinnas ägg.

Men de förstod snabbt att barnet skulle formas av Mikaela ändå eftersom att det befruktade ägget växer i hennes kropp. I efterhand förklarar Mikaela att Nikita trots alla är väldigt lik båda sina föräldrar.

– Eftersom Peder och jag tidigare inte gått ut med att Nikita kommit till genom äggdonation är det många som inte vet att Nikita inte kommer från mina ägg. Och faktiskt får jag höra lika ofta som folk säger att hon är lik Peder att hon är lik mig.

FOTO: TV4Play / Instagram

Annons