Mikaela Lauréns stora ilska – kritiken efter händelsen med dottern

Mikaela Laurén

Mikaela Laurén, 46, blev mamma ifjol.
Sedan dess har hon frikostigt visat upp bilder från livet med dottern Nikita, som nu har nu blivit åtta månader.
Efter att ha mötts av en hel del kritik sätter Mikaela nu ner foten.
– Det är vidrigt, säger hon.
4 svenska kändisar som fått barn efter 40
1:03

Efter reklamen: 4 svenska kändisar som fått barn efter 40

(1:03)

Slå på ljud

2021 blev proffsboxaren Mikaela Laurén och maken Peder Södersteen föräldrar till sitt första barn, som efter mycket om och men fick namnet Nikita. Sedan dotterns födsel har Mikaela flitigt delat med sig av livet som mamma, främst på Instagram.

Men det finns en baksida med offentligheten. I en intervju med Hänt berättar proffsboxaren nu om elakheterna på sociala medier och slår tillbaka efter kritiken mot amningsbilderna.

Mikaela Laurén om kritiken mot amningsbilden: ”Vidrigt”

Mikaela och Peder har rest en del med Nikita, som även ofta är med sin mamma på gymmet. Mikaela jobbar nämligen som personlig tränare och med online coachning.

På Instagram är hon öppen med mammalivets alla delar och har publicerat bilder där hon ammar öppet, något hon dessutom fått kritik för. När Hänt når Mikaela Laurén uttrycker hon att det är vidrigt att folk ens kommenterar amning.

– Det är vidrigt, det finns ju inget mer naturligt än att amma. Det är för mycket avundsjuka, jag antar att de är väldigt pryda med sig själva. De ska inte bry sig om vad andra gör, jag visar inte upp mig.

Hur känner du när du får kritik för något så naturligt?

– Bara acceptera, jag gör det bästa jag kan, då spelar det ingen roll vad vissa idioter tycker, säger Mikaela och fortsätter:

– Jag minns en gång, det var någon solig dag och jag fick en kommentar. Jag hade då skrivit; ”Förr i tiden så hade man sippat på en drink vid en bar” och att jag kunde ”sakna” mitt liv. Då skrev flera; ”Hur kan du säga så efter så kort tid?”

– Men man måste ju få sakna sig själv och sitt liv, man är fortfarande en egen person. Jag tar med henne överallt! Hon är med mig hela tiden. Det är hon och jag liksom, vi mot världen.

Födde under coronapandemin – fick kommentar att hon borde isoleras

Mikaela poängterar att det är trist med kommentarerna men att hon inte tar åt sig.

– Jag fick skit för att jag träffade många i början, folk tyckte jag borde isolera mig. Men jag kan ju inte sitta och låsa in mig, folk gör större problem än vad det är. Jag skulle bli tokig om jag bara hade henne hemma, hon får vara med mig och bli underhållen. Hon är trygg.

Mikaela Laurén konstaterar att hon har svårt att förstå personer som är inåt.

– Jag har svårt att förstå personer som är väldigt inåtslutna, jag mår bra av att prata och att träffa personer, jag brås mycket på min mamma och pappa. Jag fastnar överallt med människor, det ligger i min personlighet att göra.

Mikaela

Mikaela Laurén på Vimmel vid Årets Mama 2021.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FOTO: ORRE PONTUS/Aftonbladet/TT / Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN