LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mikaela Laurén avslöjar ovanliga namnvalet för dottern – det ska hon heta

21 jul, 2021 
Lovisa Ström
Mikaela Laurén
Tre veckor har gått sedan Mikaela Laurén blev mamma för första gången. Nu avslöjar hon för sina följare vad dottern ska heta.
Annons
7 svenska barnskådisar – då och nuBrand logo
7 svenska barnskådisar – då och nu

Det var i slutet av juni som proffsboxaren Mikaela Laurén och hennes make Peder Södersteen blev föräldrar för första gången. Sedan dess har de valt att hålla dotterns namn hemligt, men nu avslöjar de det ovanliga namnvalet för första gången.

Mikaela Laurén om att vara mamma

Tre veckor har nu gått sedan parets lilla dotter kom till jorden och i en intervju med Hänt berättar Mikaela hur den första tiden som mamma har varit.

– Första veckan var väldigt omtumlande. Jag kände att jag hade jobb som hängde över mig. Men jag är en fighter så jag har krigat mig igenom det en dag i taget och nu känner jag mig mycket piggare, säger hon.

Hon förklarar att hon tror att man aldrig riktigt kan förbereda sig inför mammarollen, och att hon självklart oroat sig en hel del, men att det med facit i hand har gått väldigt bra.

– Att bli mamma är en dröm som går i uppfyllelse och jag kommer ge min lilla tjej all kärlek jag bara kan!, säger hon.

Annons

Proffsboxaren avslöjar ovanliga namnvalet för dottern – det ska hon heta

Trots att Mikaela varit flitig med uppdateringar på dottern den senaste tiden har hon inte berättat vad den lilla krabaten ska heta än. Men nu har hon och Peder kommit fram till ett beslut. Dottern ska nämligen heta Nikita Leja Novalie. I ett inlägg på Instagram berättar Mikaela om tankarna bakom beslutet.

”Nikita Leja Novalie. Den 29:e Juni 2021 klockan 11.28 kom denna efterlängtade tjej äntligen till oss. Hon tog oss med storm och vi blev direkt blixtförälskade i vår lilla fighter som fick kämpa precis lika mycket som jag under den långa förlossningen”, skriver hon innan hon fortsätter:

”Nikita är ett ryskt namn och eftersom vi har gjort IVF i Ryssland och lyckats få världens finaste dotter tack vare kliniken i Sankt Petersburg så vill vi ge vår älskade prinsessa ett coolt, fint och annorlunda namn med ryskt ursprung. Vi tycker även det passar en tjej med skinn på näsan, vilket vi vet att hon kommer ha, vår tuffa lilla fina fighter. Det är även av grekiskt ursprung och dess innebörd är "obesegrad". Leja kommer från Leah och betyder "härskarinna" på hebreiska och "delicate" på arabiska. Leia betyder "Blomma från ovan" på Hawaiianska. En nova kallas även en stjärna som under en period ökar sin ljusstyrka kraftigt. Därför kan man säga att namnet Nova betyder ny stjärna.”

Annons