Mikael Tornving tvingades bli komiker – av frun: "Jag var deprimerad och mådde skitdåligt"

Mikael Tornving jobbade som konsult men blev till slut deprimerad. Då tvingade hustrun Gunilla honom att bli komiker istället.

Han är en uppskattad komiker på tv och scen. Men att jobba med showbiz var inte någon självklarhet för Mikael Tornving, 54. Tvärtom. Det var hans hustru Gunilla, 50, som drev honom in i branschen genom att ställa ett ultimatum.

– Jag var deprimerad och mådde skitdåligt i mitt jobb när min fru sa till mig: om du inte slutar som konsult vill jag inte leva med dig, säger Mikael till Mitt i.

Mikael jobbade då som managementkonsult där han hjälpte organisationer i kris.

– Jag hade en fallenhet för det, men slet väldigt ont. Jag höll nog nästan på att gå in i väggen, säger Mikael som samtidigt var reservofficer och spelade amatörteater på kvällarna.

Foto: Stella Pictures

Foto: Stella Pictures

Mikael fick sedan ett erbjudande att vara med i Svenska bromsspår Mosebacke. Showen blev succé och inom kort hörde SVT av sig med Detta har hänt. Då var tiden som konsult över.

Sedan 17 år är han en etablerad skådis och kan just nu ses i teaterversionen av Rowan Atkinsons tv-succé Svarte Orm på Intiman i Stockholm.

Sedan tio år bor Mikael, Gunilla och de två tonåriga sönerna i ett radhus i Fisksätra utanför Stockholm. Han trivs med sitt yrke, men har många drömmar kvar.

– Om jag vore ekonomiskt oberoende så skulle jag gärna timra en kåk, bygga jordkällare och göra ett smart värmesystem. Lära mig å smi, som man säger på jämtska. Jaga, fiska och jobba i skogen.

Andra läser:

Fredrik Reinfeldt om första kärleksbilderna på honom och Roberta: ”Jag såg ut som en utomjording”

Kristin Kaspersen om sina svåra ätstörningar: “Jag slutade äta”

Häntbloggen: Hemlig kändisförlovning på nyöppnade Hotell Kungsträdgården