Kristin Kaspersen: "Har man en gång haft en ätstörning får man leva med den"

Som ung drabbades Kristin Kaspersen av ätstörningar. "Har man en gång haft en ätstörning får man leva med den."

I vår leder Kristin Kaspersen, 45, en ny säsong av “Biggest loser”, samt nya livsstilsprogrammet “Vardagspuls”. Sedan hon fick sin första son Filip, 17, har träning varit en naturlig del av hennes vardag, och hon har idag en sund syn på sin kropp. Värre var det i tonåren, då den folkkära programledaren drabbades av en ätstörning.

– När jag var 17 år hade jag problem med anorexi en period. Jag slutade äta. Men min mamma och syrra såg det snabbt och hjälpte mig, har hon tidigare berättat i Mama.

Men trots att Kristin länge har varit fri från sjukdomen är hon medveten om att den alltid ligger och lurar.

– Har man en gång haft en ätstörning får man leva med den och får föra en diskussion med sig själv, sa hon till Mitt i för ett par år sedan och följer nu upp resonemanget i samma tidning:

– Den här lilla djävulen på axeln, den onda vargen, han kommer ju till och från. Ibland är ju den onda vargen skitjobbig, men då får jag vara ännu jobbigare och positiv och nita honom.

Foto: IBL

Foto: IBL

Som programledare för Biggest loser är hon ett viktigt stöd för deltagarna.

– Det starkaste är att se deras förändring. Från att de kommer till slottet och tittar ned i marken, till att de vecka för vecka sträcker på sig och ler, säger hon.

Liksom deltagarna i programmet har även Kristin haft perioder då hon bantat.

– Bantningsdieter har förstört många år av mitt liv. Med anorexi i bagaget var det lätt att inspireras av bantningsmetoder och av de bilder som visades i samband med dem. Jag ville ju se ut som de smala tjejerna på bilderna. Kunde inte se mig själv som jag var, att jag var unik och vacker precis för den jag är, bloggade hon för några år sedan.

Andra läser också:

Fredrik Reinfeldt om första kärleksbilderna på honom och Roberta: ”Jag såg ut som en utomjording”

Måns Zelmerlöws tunga helg – hunden Messi akut till sjukhus

Mona Sahlins överraskande extrajobb: ”När jag är ledig städar jag hotellrum”

SENASTE NYTT!