Därför övervägde doktor Mikael Sandström att sluta på TV4

Mikael Sandström, Peter Jidhe och Tilde de Paula Eby.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström har varit TV4:s husläkare i tio år.
Nu berättar han om den gången han fick sitt smeknamn – och var nära på att säga upp sig från Nyhetsmorgon.
5 anledningar att älska Mikael Sandström
Slå på ljud

Mikael Sandström, 63, arbetade som överläkare i anestesi och intensivvård i 35 år fram tills att han valde att säga upp sig i vintras.

Idag lever Mikael ihop med artisten och tv-profilen Lotta Engberg. Paret bor sedan en tid tillbaka i en villa utanför Göteborg.

Mikael Sandströms tid som tv-läkare i Nyhetsmorgon

I år har Mikael varit TV4:s husläkare i tio år. Han är en av Nyhetsmorgons storfavoriter och syns även i Tilde de Paula Ebys aktualitetsprogram Efter fem tätt som tätt.

Sedan flera år tillbaka kallas han för ”Soldoktorn” för att han ofta är väldigt solbränd när han syns i tv.

I en intervju med Aftonbladet berättar doktor Mikael om en sändning i Nyhetsmorgon som han minns alldeles särskilt. Det var nämligen en av de första gångerna han var väldigt solbränd i rutan.

– Det var när jag var så brun första gången och satt i studion med Peter Jihde och Tilde de Paula Eby. Det var en barista där som pratade om kaffebönor. Då sa de ”apropå rostat, Mikael…” och så gick klippet över till mig. Det blev roligt och jag skrattade, säger Mikael i intervjun.

Därför övervägde doktor Mikael att sluta på TV4

Det som däremot inte var lika roligt var efter sändningen. I intervjun berättar doktor Mikael att han fick hundratals mejl om att han inte borde sola så där.

– Jag var beredd att sluta där och då. Om mitt beteende skulle drabba Peter och Tilde ville jag inte vara med, och det sa jag till dem, berättar Mikael Sandström.

Han lägger även till att både Peter Jihde och Tilde, som var programledare den gången, var oerhört stöttande mot honom. De hade sagt att de stod bakom honom men att de även hade ställt sig framför honom om det hade krävts, vilket Mikael uppskattade.

LÄS OCKSÅ: Jenny Alversjös svar om varför hon saknats i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graaf kritiserar Malou von Sivers efter inslaget med sonen

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN