Michael Nyqvists änka om sista tiden: "Han var helt säker på att det skulle gå bra"

Under gårdagens ”Tillsammans mot cancer”-gala i TV4 pratade Michael Nyqvists änka Catharina Nyqvist Ehrnrooth för första gången om sorgen. Och också om hur Michael somnade in.

Det var i juni förra året som den folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist, 56, gick bort i lungcancer. Under måndagens “Tillsammans mot cancer”-gala i TV4 berättade Michael Nyqvists änka Catharina Nyqvist Ehrnrooth, 48, för första gången om sorgen och om saknaden efter maken.

– Micke var helt säker på att det skulle gå bra bra. Han hade bestämt sig för att det här ska jag fan fixa.

Varken Michael eller Catharina var beredda på att sjukdomen skulle komma att ta hans liv.

– Micke ville absolut inte bli sin sjukdom. Han ville fortsätta jobba. Sedan tror jag att han också behövde tid för att förstå det själv. Jag tror inte att någon av oss förstod allvaret. Det tog så himla lång tid att landa i det. Jag kunde verkligen inte förstå att det var just lungcancer som Micke hade fått eftersom han alltid varit hälsosam, sportig och inte rökt.

Michael vårdades inte på sjukhus, utan i hemmet. Den plats som kom att bli hans dödsplats.

– En dag när han gick på toa sa han att han kände sig yr. Jag gick in i badrummet och då trodde jag att han svimmade. Jag fattade ju inte ens att han skulle kunna dö.

Idag hanterar hon sorgen genom att inte vara ensam, genom att vara med andra. I intervju säger hon att ensam inte är stark, men att man tillsammans kan hjälpa varandra.

– Vi har ju levt tillsammans i 23 år. Det är ju ens bästa vän. Det är tomt.

LÄS OCKSÅ: Familjens varma gest efter Michael Nyqvists död: ”Tack till alla som deltog”

LÄS OCKSÅ: Efter Michael Nyqvists död – så fördelas miljonerna

Foto: TV4, IBL

SENASTE NYTT!