Efter Michael Nyqvists död – så fördelas miljonerna

Den folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist gick bort i somras efter att ha kämpat mot lungcancer. Förutom en stor saknad lämnade han även en del tillgångar efter sig. Nu är det klart hur arvet kommer att fördelas.

Michael Nyqvist dog den 27 juni i år efter att under en tid kämpat mot lungcancer. Den populäre skådespelaren sörjdes av hela Sverige och en månad efter hans bortgång samlades vänner och kollegor i Katarina kyrka i Stockholm för att ta farväl.

Nu är bouppteckningen som kom in till Skatteverket under tisdagen, klar. Michael Nyqvist hade drygt 17 miljoner kronor i tillgångar, däribland en bostadsrätt på Södermalm i Stockholm värderad till 7 250 000 kronor, som han ägde hälften av. Nyqvist ägde även ett sommarhus i Norrtälje, taxerat till tre miljoner kronor, aktier värda en och en halv miljon kronor, samt konst för 50 000 kronor, skriver Aftonbladet.

Det står nu klart att det blir Michael Nyqvists fru Catharina Nyqvist Ehrnrooth som ärver alla tillgångar. Makarna skrev ett testamente för sex år sedan som säger att Catharina ska ärva allt. Paret har en 21-årig son tillsammans, och Michael Nyqvist har en 27-årig dotter sedan ett tidigare förhållande. Enligt testamentet ska hon behandlas som en så kallad bröstarvinge, vilket innebär att ett barn till en avliden förälder ärver den avlidnes tillgångar så länge det inte finns ett testamente som säger något annat.

Men på grund av att det här fallet finns testamentet som säger att Nyqvists fru ska ärva alla tillgångar, kommer det att bli så. Enligt lagen har den här typen av bröstarvinge rätt att gå till domstol för att få ut sin laglott, men i testamentet står det att om Michael skulle avlida först skulle dottern avstå från sin laglott. Det står även att båda barnen ska få en summa på 70 000 kronor var, något som nu blir fallet då dottern godkänt testamentet och avstått från sitt arv förutom denna summa, skriver Aftonbladet.

Om Catharina Nyqvist sen går bort innan barnen, kommer de att ärva alla tillgångar från henne.

Michael Nyqvist.

Catharina Nyqvist Ehrnrooth är med när kistan bärs ut från kyrkan under begravningen i Katarina kyrka i Stockholm.

Eva Dahlgren och Efva Attling var några av de kända ansikten som kom till begravningen för att ta farväl av Michael Nyqvist.

Michael Nyqvist några månader innan han gick bort.

Under Michael Nyqvists begravning.

Läs också: Michael Nyqvist hyllas av skådespelarvännen

Läs också: Michael Nyqvist är död

Foto: IBL

SENASTE NYTT!