LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Michael Nyqvist hyllas av skådespelarvännen

01 aug, 2017 
Hänt
Michael Nyqvists skådespelarvän Anastasios Soulis berättar med starka ord om deras nära relation. Nu vill han kämpa resten av karriären för att göra sin vän stolt, berättar han i podcasten "Nemo möter en vän".
Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Skådespelaren Anastasios Soulis, 30, är i dag kanske mest känd för sina roller i “Den bästa sommaren”, i filmerna om Martin Beck och tv-serien Gåsmamman. Men Soulis träffade Michael Nyqvist redan som barn under inspelningen av filmen “Hem ljuva hem”. Det blev ett möte som etsade sig fast i den då 13 år gamla Soulis, för det var inte bara i just den filmen Michael Nyqvist blev en fadersfigur.

– Vi hade en speciell relation, det blev lite som en far och son-grej. Jag såg väldigt väldigt mycket upp till honom. Han har betytt och kommer alltid betyda extremt mycket för mig. Jag hade inte varit där jag var utan honom, berättar Anastasios Soulis i podcasten “Nemo möter en vän”.

Relationen utvecklade sig genom åren och Soulis berättar att Michael Nyqvist hjälpte honom in på scenskolan. I filmen “Underbara älskade” som släpptes 2006 möts de åter igen på vita duken.

Men Anastasios Soulis visste inte om att vännen var sjuk. Därför blev han chockad när hans agent, som han hade fått av och delade med Michael Nyqvist, ringde och berättade att hans filmpappa hade gått bort.

Annons

– Jag ville och kunde inte förstå det. Jag sa bara nej, berättar han.

Soulis hade träffat Michael Nyqvist under hösten förra året på premiären till filmen “Den allvarsamma leken” och Nyqvist hade då, trots sin hemliga kamp mot lungcancern, helt varit sig själv.

– ”Tjena gubben, hej? Vad gör du? Filmar du något? Vad roligt, vi borde ses.” Han var sitt vanliga spralliga glad jag, så jag hade ingen aning. Och sedan… Det var jävligt, jävligt tufft när det kommer så oväntat och när det är en person som stått en så pass nära, berättar Anastasios Soulis i podcasten.

Skådespelaren kommer aldrig glömma sin vän, sin filmpappa. Han beskriver Michael Nyqvist som en av de största genom tiderna som drogs iväg alldeles för tidigt.

– Jag kommer minnas honom som min överlägset största inspirationskälla, min mentor, min filmpappa och min idol.

– Resten av min karriär kommer jag att kriga för att föra vidare hans arv. Jag vill göra honom stolt och det är det många som vill, tror jag, säger Anastasios Soulis.

Michael Nyqvist blev 56 år.

Artikeln publicerades först på Allers.

 

Annons