Gynning om Nyqvist okända gåva: ”Inte många som har den”

Hela Sverige sörjer. I förra veckan gick den folkkära skådespelaren Michael ”Micke” Nyqvist bort. Han blev endast 56 år gammal. Runt om i världen har han nu hyllats av sina kollegor för sin personlighet och skådespelarinsats, från Hollywood till Sverige. Nu har även Carolina Gynning uttalat sig.

Det är en dryg vecka sedan som nyheten om att skådespelaren Michael Nyqvist lämnat världen slog ner som en blixt från klar himmel. Chocken var total och genast började hans vänner och kollegor att lägga upp fina hyllningar på Instagram för att beklaga sorgen över den svenska stjärnan.

Nu har även konstnären och mångsysslaren Carolina Gynning, 38, uttalat sig. I ett blogginlägg skriver stjärnan om sorgen över att Nyqvist gått bort:

”Jag blev så chockad och än en gång blir man påmind om hur skört livet är. Jag är rädd för döden, så himla rädd för döden. Det skulle vara fruktansvärt”, skriver hon.

Hon berättar även om sitt egna, speciella möte med Michael precis efter hennes vinst i ”Big Brother” 2004, där hon upptäckte en gåva han bar på:

”Jag träffade Micke några gånger, han var en otroligt fin person. Han brydde sig om människor och när han talade med någon så såg han den personen, det är väldigt fint. Det är inte många människor som bär på den gåvan, att visa att man betyder något, skriver hon och fortsätter:

Carolina Gynning skänker Michael Nyqvist en tanke.

”Jag minns att jag precis kommit ut från Big Brother och var någon slags B-kändis. Många creddiga kändisar jag träffade på den tiden var otrevliga och snäsiga. När jag skulle sitta i en talkshow med Micke blev jag rädd för att han skulle vara likadan, att han skulle se ner på mig. Han var en stor skådis, jag var en dokusåpakändis. Men han var helt fantastisk, han var intresserad av mig, mitt liv. Det kändes som att han brydde sig mitt i allt hat och det kommer jag alltid att minnas. Att han var en av de få som faktiskt bekräftade mig”, skriver hon.

Carolina efter ”Big Brother” 2004.

Carolina avslutar inlägget med att tacka den folkkära skådespelaren på ett värdigt fint sätt:

”Tack Micke och jag hoppas du får en fin tid på andra sidan”.

Michael Nyqvist efterlämnar sig sin fru Catharina och barnen Ellen och Arthur.

LÄS OCKSÅ: Gynnings avslöjande efter bråken: ”Jag jobbar på det”

LÄS OCKSÅ: Nyqvist vägrade prata om sjukdomen: ”Anade att det inte stod rätt till”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!