Mia Skäringers ord om kampen med ME

Mia Skäringer

Mia Skäringer har tidigare berättat att hon blivit diagnostiserad med bipolär sjukdom och hur det har påverkat henne. Men i en intervju med Aftonbladet berättar hon nu att hennes läkare även misstänker att hon har diagnosen ME.

Mia Skäringer är en av Sveriges mest folkkära komiker och har genom åren levererat succé efter succé. Tack vare att hon varit så öppen, ärlig och sårbar i sin föreställning No more fucks to give och boken En kvinnlig komikers dagbok har hon skapat ett stark band mellan henne och sin publik, och i boken skriver hon hur det faktiskt har hjälpt henne.

”Jag antar att det jag upplever efteråt, i logen, när jag tilltufsad av 10 000 kvinnors kärlek och igenkänning möter min familj i svettiga kramar faktiskt kallas lycka. Ni lagade mig där ute. Förstår ni det? Bit för bit. Andetagen. Blickarna. Ögonen. Sorgen. Speglingarna. Skratten. Tårarna. Ni är något av det vackraste jag varit med om”, skriver hon.

Mia har tidigare berättat att hon blivit diagnostiserad med bipolär sjukdom och hur det har påverkat henne. Men i en intervju med Aftonbladet berättar hon nu att hennes läkare även misstänker att hon lider av sjukdomen ME.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mia Skäringer om att vara diagnostiserad med bipolär sjukdom

När Mia får frågan i Expressen om hennes bipoläritet kan ha hjälpt henne när det kommer till karriären svarar hon:

– För vissa innebär att vara bipolär att man måste medicinera för att kunna leva och att det finns en suicidal problematik. Så är det inte för mig.

Hon fortsätter:

Då presenteras årets sommarpratare

– Men det är klart att det har varit en bekräftelse för mig att förstå varför jag sätter i gång tvåtusen saker under min starka period, vilket lett till att jag jobbat alldeles för mycket för mina barns skull och min egen, vilket gjort att jag blivit totalt utmattad.

Mia Skäringer om okända diagnosen – berättar om kampen

Men det är inte det enda Mia lyfter i sin bok. I boken skriver hon även om att hennes läkare misstänker att hon lider av sjukdomen ME, vilket kan förklaras som kronisk trötthetssyndrom där nervsystem, immunförsvar och energiproduktion är påverkade. I en intervju med Aftonbladet berättar hon hur det kändes när läkaren sa det och hur den kroniska tröttheten kan påverka henne i vardagen.

– När min läkare sa det kände jag att "det här klarar jag inte riktigt av att acceptera". Men jag ska fortsätta att utredas och det är en bra förklaring till varför min kropp fungerar som den gör. Vissa dagar kan jag inte ens ha ett utvecklingssamtal och ett telefonsamtal inbokat samtidigt utan att känna att jag ska kollapsa. Det är jättesvårt att förklara. Man får så ont i kroppen att man måste lägga sig ned och vila ett par timmar, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Carola Häggkvists nya kritik mot TV4 efter avhoppet från Let's dance 2021

LÄS OCKSÅ: Marie Serneholt om kampen när tvillingarna är sjuka

SENASTE NYTT!