Mia Skäringer om chocken – efter pappans plötsliga bortgång: ”Trasigt överallt”

I ”Jills veranda” hyllar Mia Skäringer sin bortgångne pappa, och i det senaste avsnittet av podden ”Skäringer & Mannheimer” berättar hon mer ingående om traumat då han hastigt omkom och om mötena med honom efter hans död.

I kvällens avsnitt av SVT:s ”Jills veranda” är det Mia Skäringer, 41, som är gäst hemma hos Jill Johnson, 44, i Nashville, och programmet blir minst sagt känslosamt. Mia har valt att framföra countrylåten ”Lay Me Down” tillsammans med Jill.

I ”Lay Me Down” sjunger artisterna Loretta Lynn, 85, och Willie Nelson, 84, om att de äntligen kommer att finna ro då de dör efter ett liv fyllt av orättvisor och brustna drömmar. Mia förklarar varför låten är så viktig för henne:

– Min pappa lever inte längre. Han omkom alldeles för tidigt i livet för tio år sen och han hade alkoholproblem. Vi fick ju förhålla oss till detta, mamma och jag. Han var världens underbaraste person och sen så drack han och då blev det jättejobbigt.

Pappans plötsliga död blev traumatisk för Mia.

I det nya avsnittet av egna podden ”Skäringer & Mannheimer” berättar Mia mer om hur hon fann ett lugn efter de svåra och till en början traumatiska erfarenheterna i samband med faderns död. Det började med att han rycktes från henne genom en tragisk bilolycka.

– Min far gick bort på ett väldigt ångestladdat och jobbigt sätt. Han hade ju alkoholproblem och den sista tiden träffades inte vi så mycket. Jag kände att han måste vila med sina problem. Så jag hade tagit av avstånd några månader, säger hon i podden.

Annons:
Köpt julklapparna än?! Endast denna vecka: 20% på ALLA julklappar på presenter.se med koden “Tomte”

Mia förklarar att pappan inte var berusad då han omkom, men att hans tidigare hårda leverne gjorde att han svimmade och drunknade efter olyckan.

– Det var en sån där sorg som att nån hugger in en kniv och skär ut hjärtat och kanterna… bara trasigt överallt, berättar Mia och fortsätter:

– Jag kunde inte hantera det. Det var en chock. Jag åkte hem och tittade på honom på bårhuset för att förstå att det hade hänt. Vi var i ett töcken, jag, mamma och brorsan.

Då hon kom hem till Göteborg uppenbarade sig hennes döde far för henne. Hon beskriver exakt hur det gick till:

– …på nätterna. Jag började ha någon slags samtal. Pappa kom till mig och vi pratade och det här var inte som en dröm. Han visade sig på en sten i stugan. Han hade en stuga och det var hans favoritplats. Där satt han på den här stenen. Han hade uppkavlade jeans, barfota.

LÄS OCKSÅ: Mia Skäringers svar efter Löwengrips hårda kritik: ”Inte jämställdhet för mig”

LÄS OCKSÅ: TV3-profilen plötsligt död – blev bara 53 år

Foto: IBL, SVT