Mello-programledaren har fått nog: ”Polisanmälan gjord"

Clara Henry har nästan en halv miljon följare på instagram och får utstå både negativa och elak respons i kommentarsfältet. Men nu har hon fått nog och vidtar rättsliga åtgärder mot följarna.

Youtube-succén och programledaren Clara Henry , 22, är stor på Instagram. Men med omkring 20 000 kommentarer under varje bild och nästan en halv miljon följare får hon inte bara motta komplimanger. Som många andra sociala medier-profiler vittnar Clara om näthat, och till och med näthot, som hon tvingas utstå. Hon har flera gången berättat om de fruktansvärda ord och hot hon fått utstå via sociala medier.

Men nu har hon bestämt sig för att sätta ner foten.

På sin Instagram har hon lagt upp en bild där hon står och håller i en polisanmälan. Under bilden skriver hon:

”Sådärja! Idag kom pappersvarianten av mitt livs första (och antagligen inte sista) polisanmälan. Nån nisse som skrivit att han ville strypa mig tills varje ben i min nacke krossas, och som nu är anmäld för olaga hot. Sånt kan en få böter för, och fängelse i upp till ett år hörrni!”

LÄS OCKSÅ: Clara Henry: “Jag är pansexuell”

Hon fortsätter med att uppmana andra som fått utstå hat och hot att våga anmäla.

”Här kommer två fredagstips från yours truly: 1. Polisanmäl om ni får sånt här! Tveka inte! Polisen var astrevliga när jag ringde och det var superenkelt. Och 2. Sluta var idioter på nätet. Jag tänker inte ta sån här skit något mer. Simple as that.”

När Clara Henry ledde Melodifestivalen tillsammans med David Lindgren, 34, och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, 69, twittrade hon bland annat om att kärlek är bättre än hat och uppmanade sina följare att tänka på tonen.

SE OCKSÅ: Här visar Clara Henry upp sin hemliga pojkvän i Hänt TV

LÄS OCKSÅ: Henry: “Därför rakar jag armhålorna innan Mello”

Foto: Instagram, IBL