Maya Arctaedius fick lämna Idol 2020 – efter tredje fredagsfinalen

Maya Arctaedius

Anders Wiklund/TT, TV4
Den tredje av tolv fredagsfinaler av Idol 2020 är över. Efter en händelserik fredags blev det tillslut Maya Arctaedius som blev tvungen att lämna tävlingen.
Slå på ljud

Den tredje fredagsfinalen av Idol 2020 har gått av stapeln. Och ja, den blev minst sagt minnesrik. För första gången i denna säsong körde alla Idolerna live från den stora scenen, alltså inga mer hotellrums-framträdanden just nu.

Veckans utmaning för idolerna var att tolka sina egna idoler. Något som kanske inte var det enklaste. Varför? Det är ju inga dåliga namn på listan av artister som skulle tolkas.

Låtarna och artisterna som idolerna tolkade vecka 3

Att tolka sin idol kanske inte alltid är en så lätt match, framförallt om det är en av världens mest kända och framgångsrika artisterna genom tiderna?

Så här såg fredags uppställning ut:

 • Nadja Holm med Show me how you burlesque av Christina Aguilera
 • Mattias Nederman med In the ghetto av Elvis Presley
 • Nova Luther med I wanna dance with somebody av Whitney Houston
 • Paulina Pancenkov med All by myself av Céline Dion
 • Niklas Hultberg med Bohemian rhapsody av Queen
 • Ella Hedström med Aldrig mer vara du av Estraden
 • Herman Silow med Stayin' alive av Bee Gees
 • Affe Hagström med Lost av Frank Ocean
 • Maya Arctaedius med Effortless av Sabina Ddumba
 • Simon Karlsson med If I ain't got you av James Bay Version
 • Caspar Camitz med Go your own way av Fleetwood Mac

Maya Arctaedius åkte ur Idol efter den tredje fredagsfinalen

Ja, att motståndet är tufft i år är det inget snack om. Alla idoler har olika styrkor i sina kvaliteter och glänser på olika sätt. Men efter den tredje fredagsfinalen av Idol 2020 blev det alltså Maya Arctaedius som blev tvungen att lämna tävlingen. Detta efter att ha hängt löst tillsammans med Ella Hedström.

Beskedet var inte vad Maya hoppades på utan redan efter att hon fått veta att hon hänger löst kom tårarna. Men Maya vet också att detta inte är slutet på hennes musikkarriär.

– Musiken tar inte slut här utan det fortsätter. Jag vet att jag har så mycket mer att ge, säger Maya Arctaedius efter att fått beskedet.

Tredje idolen att lämna efter Indra Elg och Gabriel Abdulahad

Innan denna vecka är det två idoler som fått lämna tävlingen. Först ut att lämna blev Indra Elg, 17, som sjöng Just a girl. Hon fick fina ord från juryn, men det räckte inte hela vägen då tittarna inte röstade vidare henne.

Andra fredagsfinalen blev lite av en skräll då Gabriel Abdulahad, 17, blev tvungen att lämna tävlingen efter att ha sjungit Newkids superhit Lakan. Det var svenskt tema och Gabriels version av Lakan gick inte hem hos tittarna.

FOTO: Anders Wiklund/TT, TV4p

LÄS ÄVEN: Så långa och gamla är alla deltagare i Idol 2020

LÄS ÄVEN: Så mycket tjänar deltagarna och juryn i Idol 2020

SENASTE NYTT!