LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maxine Nordlindh om sjukdomen – maken Emil Nygren i chock

25 feb, 2021 
AvOla Lagerström
Maxine Nordlindh och Emil Nygren.
Gift vid första ögonkastet-Maxine har känt sig ovanligt sliten och trött på sistone.
Nu berättar hon om läkarnas dom – och stödet från maken Emil.
Annons
Alla deltagare i "Gift vid första ögonkastet" – säsong 7Brand logo
Alla deltagare i "Gift vid första ögonkastet" – säsong 7

Maxine Nordlindh, 31, har haft en tung tid sedan hennes mamma gick bort i cancer.

Senaste tiden har hon känt sig sjuk och illa däran. Den försämrade statusen har satt otäcka griller i hennes huvud och hon har varit övertygad om att hon drabbats av obotlig cancer.

Därför traskade hon häromveckan med tunga steg till vårdcentralen – inställd på att liemannen snart skulle skilja henne från sin bättre hälft, den sympatiske dataspelsutvecklaren Emil Nygren, 35.

– För läkaren rabblade jag upp namn på alla i släkten som haft cancer. Jag satt där och grät och sa att ”nu får ni minsann fixa en helkroppsscreening”. Jag var väldigt upprörd och kunde inte förstå varför ingen ville hjälpa mig, nu när jag hade cancer i hela kroppen!

Maxine om Emils reaktion på sjukdomsbeskedet

Läkaren, som inledningsvis var helt tyst och skrev ner allt som TV-profilen sa, la efter en stund ifrån sig sitt anteckningsblock, placerade sin ena hand på Maxines ben, log bakom visiret och sa lugnt men bestämt: ”Jag tror att du behöver prata med en psykolog”.

Annons

– Det var som att hon lyfte på foliehatten och sa: ”Välkommen till verkligheten!” Tänk dig att du legat i koma och plötsligt vaknar. Så kändes det! Jag tänkte: ”Vad i helvete har jag hållit på med, varför har jag spårat ur?” Jag åkte hem och berättade den här chocknyheten för Emil, att jag var frisk. ”Älskling, det har jag vetat hela tiden”, sa han och kramade om mig, avslöjar Maxine som inte kan låta bli att fnissa åt scenen som hon ställde till på vårdcentralen – samma plats där hon samtidigt fick diagnosen hälsoångest, det som tidigare kallades hypokondri.

Maxine Nordlindh och Emil Nygren.

Bakom Maxines svarta tankar finns dock som sagt en stor sorg. För tre år sedan förlorade hon sin älskade mamma i hjärncancer. Förlusten väckte katastroftankar hos Maxine – tankar som med tiden växte sig starka som en skenade flock bisonoxar på savannen.

Annons

– Strålning blev min stora skräck. Det här med 5G-master skrämde skiten ur mig! Wi-fin gömde jag bakom soffan, mobilen hade jag ofta avstängd och jag vägrade skaffa mikrovågsugn fram tills jag gifte mig med Emil och han tvingade in en i hemmet. Jag har varit rädd för så många olika grejer, sammanfattar Maxine som upplever sin nya diagnos ”hälsoångest” som en befriare. För att försäkra sig om att de nattsvarta tankarna inte ska komma tillbaka har hon dock bokat in tider hos en psykolog.

Foto: SVT & Privat

Annons