ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Familjen Annorlunda-Matilda Nikula om livet efter skilsmässan från Sami Nikula

05 jun, 2021 
AvLovisa Ström
Matilda Nikula Familjen Annorlunda
Familjen annorlunda-profilerna Matilda och Sami Nikula gick skilda vägar för tre år sedan.
Nu berättar Matilda om hennes nya liv på Gotland och sorgen över att inte längre vara med sina barn på heltid.
– Det har varit jättesvårt, säger hon till Hänt.
Annons
Farmen-Peter Bysell om relationen till Familjen annorlunda-Mirka NorrströmBrand logo
Farmen-Peter Bysell om relationen till Familjen annorlunda-Mirka Norrström

Tre år har gått sedan Familjen Annorlunda-paret Matilda Nikula och Sami Nikula beslutade sig för att gå skilda vägar. Separationen blev tuff och både Matilda och Sami har kämpat för att gå vidare i sina liv. Idag bor Matilda på Gotland med barnen Stella och Frasse, medan resten av barnen bor kvar i Hallstahammar med sin pappa.

Nu berättar hon för Hänt hur det kommer sig att hon flyttade till Gotland och sorgen över att inte längre vara med sina barn på heltid.

Därför flyttade Matilda Nikula till Gotland efter separationen från Sami

Strax efter separationen från Sami beslutade sig Matilda för att ta sitt pick och pack och flytta till Gotland. Anledningen var att hon helt enkelt behövde en nystart och då var paradisön ett självklart val.

– Det har alltid varit naturligt för mig att vara här. Det här har alltid varit mitt ställe där jag känner mig hemma, säger hon innan hon fortsätter:

Annons

– Och i samband med en separation, där man helt plötsligt ska leva ett helt annat liv än vad man varit van vid, så kände jag att Hallstahammar var fel ställe för mig att vara på. Man måste liksom hitta ett nytt liv när man har separerat och det kände jag inte riktigt att jag hittade i gamla hemorten. Det kändes som att jag behövde nystart på ett annat ställe.

Matilda Nikulas sorg – förändringen med barnen

Och idag trivs hon väldigt bra där hon nu bor, men alla omställningar som kommer med en separation har inte varit helt enkelt. Att gå från att vara med sina barn på heltid till att plötsligt bara se det på helger och lov har varit väldigt tufft för Matilda, och för Hänt beskriver hon det som en livskris.

– Jag skulle säga att det var en livskris. Att ha levt 100% med barn och att vara mamma på heltid till att plötsligt inte vara mamma överhuvudtaget. Visst att jag har mina barn men de är ju inte hos mig. Jag vet inte om de har tappat en tand eller har ramlat och fått skrubbsår, du vet sånna saker som man tidigare hade full koll på. Och det har ju varit jättesvårt såklart, att inte vara behövd på samma sätt som man alltid varit. Då får man en liten identitetskris, förklarar hon.

Annons

Men trots att det varit tufft kan hon ändå se att det finns något positivt i att få träffa sina barn när alla är lediga.

– Det är klart att man inte kan vara spontan och gå och ta en glass efter skolan, men däremot när vi ses så ses vi på ett annat sätt än tidigare. Då var det ju jobb och skola och läxor och det är det ju inte nu. Utan nu har man tiden som man inte hade annars. Så det tycker jag är väldigt skönt.

Annons