Massiv kritik mot Malin Berghagen efter inlägget – svarar själv

Malin Berghagen

TT/Aftonbladet
Malin Berghagen berättar på Instagram om en shoppingrunda i ett folktomt Stockholm.
Det har gjort att följarna reagerat starkt på hennes ord och beteende.
Nu svarar hon på kritiken.
Slå på ljud

Julen närmar sig med stormsteg, och många förbereder sig inför ett annorlunda firande i år. Många har också lyssnat på myndigheternas uppmaningar om att inte trängas i butiker för att inhandla sina klappar, vilket gör att det är tommare på gatorna och i affärerna än vanligt.

Det här uppmärksammande Malin Berghagen när hon i veckan gjorde en shoppingrunda i Stockholm. I ett Instagraminlägg berättar hon om upplevelsen.

”Jag tycker INTE om Covid det är inte det jag säger men jag måste ändå säga att det är magiskt att handla julklappar i ett tomt Stockholm. OM vi för en sekund bortser från varför det är folktomt en jul. Och OM man nu måste ut och handla något. Annars vid den här tiden på året dagen innan lilla julafton är jag arg och förtvivlad över trängsel, köer och irriterande människor som jag själv”, skriver hon.

”Jag tänker inte tacka corona”

I inlägget skriver Malin Berghagen också att hon hann ta en paus och fika lite på ett folktomt café.

”Hinner nu t o m ta en egen julmys stund med en havre latte och geggig lussebulle. Ingen kö men också ödsligt på cafet. Blandade känslor mellan sorg och glädje. Jag tänker inte tacka Corona men ändå FÖRSÖKA se ngt postivt och då uppskatta detta lugn en lilla stund denna annorlunda konstiga jul”, skriver hon och avslutar:

”Ps: jag FICK bulle nr 2 på köpet. Förmodligen för hon inte sålt några. Kärlek och sorg i ett”.

LÄS MER: Sanningen om hur Euphoria blev Loreens låt: ”Ratade den”

Malin Berghagens följare brukar vara väldigt stöttande och ge både kärlek och hyllningar. Den här gången ser det lite annorlunda ut, och många menar att hon kanske tänkt fel.

”På riktigt Malin, om alla tänkte som du skulle inte Stockholm vara tomt! Skärpning!”, skriver en person, och Malin Berghagen försvarar sig:

”Ledsen att du känner så men å andra sidan känner du ju inte mig så det är ju inte så konstigt att du känner så. Hjälpte också precis en gammal dam som ramlat. Hade det varit folktomt hade ingen sett henne... var det dumt att hjälp henne? Skulle jag skärpt mig även där... ? Hjälpte det att jag hade mask, spritade händer och höll andan... hoppas det. Svår tid.. rädsla sprider ilska... sorgligt. Jag gick till två affärer och ett café.... jag skäms inte. Kram Malin”

En annan skriver:

”Smidigt för dig att ‘alla andra’ tar ansvar och stannar hemma så du kan julhandla i lugn och ro”.

På det svarar Malin Berghagen:

”Hahaha ja för jag tar ju inget ansvar överhuvudtaget. Hemska jag! Eller så försöker jag bara lyfta lite positivitet på sociala medier i en tid som är konstig. Skrev jag någonstans att jag går i 100 affärer? Kanske gick jag bara till två som var viktiga för mig och såg hur Stockholm var just nu. Tänk... det jag skrev visar vem jag är. Det du skrev visar vem du är. Det du skriver säger inget om mig bara ngt om dig”.

En tredje ställer sig frågande till hur Malin Berghagen resonerade.

”Men snälla... hur tänkte du nu? Nu blev det väl fel när du tänkte?Tror du personalen på IVA uppskattar ditt inlägg?”, skriver personen och får ett svar:

”Du menar vad dom tänkte när jag gick in i ett nästan tomt café, där borden var långt ifrån varandra och jag gynnande ägaren som förmodligen har extremt hög hyra med tanke på platsen och bara EN personal pga permitteringar. Du menar inlägget där jag vågar vara ärlig och visa att jag gått ut och handlat två julklappar till mina barn? Där jag satte mig med över 2 meter från nästa bord. Och där jag försöker säga att i all det jobbiga får man ibland försöka se ngt postivt om så bara för en stund. Du menar hur jag tänkte då? Mest kärlek faktiskt. Tacksamhet över den extra bullen. Det var fint av henne”, skriver Malin Berghagen.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Bild: Karin Törnblom/TT, Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT

Läs också: Phillipe Cohens oväntade ordval under Musikhjälpen 2020

Läs också: Folket häpnar över prinsessan Charlottes likhet med drottning Elizabeth

SENASTE NYTT!