LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Martin Svensson försvann helt från rampljuset – okända livet med barnen

26 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Martin Svensson, mannen bakom 90-talshiten (Du är så) yeah yeah wow wow, har lämnat strålkastarljuset för ett liv som skuggfigur.
Nu berättar han om barnets raketkarriär och det oväntade musiksamarbetet med Avicii.
Annons
Känner Lia Larsson igen Melodifestivalen-profilerna?Brand logo
Känner Lia Larsson igen Melodifestivalen-profilerna?

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Svensson slog igenom med dunder och brak i melodifestivalen 1999 med låten (Du är så) yeah yeah wow wow. Efter sin dundersuccé i tävlingen var det ganska tyst från artistens sida. 2002 tävlade han åter igen med låten (Du och jag) i hela världen, men sedan dess har det varit tyst på musikfronten.

Den forna artisten gästar nu podden Hitfabriken och där avslöjar Martin hur livet ser ut idag.

Martin Svenssons barn gör raketkarriär

Martin Svensson lever idag ett liv utanför rampljuset och arbetar som spökförfattare åt olika kända personer. Han har även skrivit barnböcker. Martin har även en son på 19 år som gör raketkarriär som fotograf.

– Min son är en super duktig fotograf, han plåtade för Italienska Vouge på Paris modevecka. Jag var med när han jobbade och det var så roligt att se honom jobba. Han har plåtat mycket artister i Sverige också, berättar Martin i podden.

Martin beskriver sig själv som en känslig person och att det var därför han valde att sluta med musiken, men kreativiteten flödar fortfarande i skrivandets form.

Annons

– Han klarade inte riktigt av det offentliga som blev runt honom så han drog sig undan helt och blev författare. Han är idag en av världens mest anlitade biografi-författare, berättade Martins kollega, Morgan Johansson i en tidigare intervju.

Martin har skrivit biografier åt flera världskända personer, bland andra Samantha Fox.

Aviciis oväntade hyllning till Martins hitlåt

Hitlåten (Du är så) yeah yeah wow wow var från början inte tänkt som en kärlekslåt. Om man läser låttexten ordentligt kan man ana vad låten egentligen handlar om. Nu har dock artisten valt att göra om låten till en kärlekslåt i engelsk version för att den ska få betyda det lyssnarna tolkat in i låten.

– Nu måste den få betyda det folk vill att den ska betyda, så vi har gjort den till en kärlekslåt, säger Martin i podden.

Anledningen till att låten nu släpps på nytt var från början Avicii som skickade sin egna version av låten till Martin.

– Efter att Tim (Avicii) gått bort får jag ett samtal från Universal där en person säger att Tim har lyssnat på min musik, och spelade in sin version av låten tre dagar innan han dog, berättar Martin i podden.

FOTO: Frida Hedberg/TT, Instagram

Annons