ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvann Martin Svensson efter succén med Yeah yeah wow wow

22 aug, 2023 
Martin Svensson
Martin Svensson gjorde succé med (Du är så) Yeah yeah wow wow. Nu berättar kollegan om varför Martin försvann efter hitlåten samt hur han lever idag.
– Han klarade inte riktigt av det, säger Morgan Johansson Milacki, även känd som Mojje.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp horaBrand logo
Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp hora

Året var 1999 när Martin Svensson, 45, ställde upp i Melodifestivalen med bidraget (Du är så) Yeah yeah wow wow. Låten har kommit att bli en riktig hit som än idag spelas flitigt på radiostationerna.

Efter den stora succén med hitlåten försvann Martin helt från rampljuset. Men nu står det klart att han är tillbaka med helt ny musik. Tillsammans med Morgan Johansson Milacki känd som Mojje och Wilhelm ”Will Oaks” Lindqvist har Martin nu startat rockbandet Atron.

Martin Svensson tillbaka med ny musik – därför försvann han efter succén

I en intervju med Hänt berättar Mojje om hur bandet till en början bildades.

Annons

– Martin Svensson, Yeah yeah, wow, wow, är en gammal kompis till mig från Varberg. Vi har följt varandra genom karriären och jag har alltid velat producera och skriva musik med honom. Till slut så fick jag honom på tråden, han är svårfångad, säger Mojje till Hänt.

Vidare förklarar Mojje hur det kommer sig att Martin Svensson försvann efter den stora succén med hitlåten på slutet av 90-talet.

– Han klarade inte riktigt av det offentliga som blev runt honom så han drog sig undan helt och blev författare. Han är idag en av världens mest anlitade biografiförfattare. Han sitter just nu och arbetar med Guns N' Roses-biografi så han äger massor av bokförlag, är författare med massor av anställda men jag lyckades lura in honom i musiken till slut ändå, säger Mojje.

Martin Svenssons egna ord om författarskapet

Det är just författarskapet som Martin fokuserat på under de senaste åren. Genom åren har han skrivit böcker åt stora namn som The Mauler, Paris Hilton, Samantha Fox och Charlotte Perrelli. När Martin gästade SVT:s Morgonstudion berättade han om hur det är att skriva världskända personers biografier.

– Om det är någon utländsk person så är det ofta vår agent som kontaktar deras agent och så har man ett första möte och så ser man om det känns bra. Det är ju ett slags förtroendeuppdrag ändå och man måste klicka. Jag måste på något sätt förälska mig i den här personen och den här personens berättelse annars kan jag inte göra ett bra jobb, sa Martin då.

FOTO: TT

Annons