Idol 2023 marknadsföring banner

Martin Stenmarcks tuffa tid utan familjen under inspelningen

10 nov, 2020 
Martin Stenmarck.
Trots den spännande utmaningen så upplevde Martin Stenmarck även vissa baksidor med inspelningen av Lyckoviken.
Han tvingades nämligen vara borta från sin familj under perioder.
– Det var ju supertufft, säger Martin Stenmarck till Hänt.
Annons
Martin om tuffa tiden under inspelningen då han tvingades vara ifrån sina barn ”Fick inte hälsa på”
Martin om tuffa tiden under inspelningen då han tvingades vara ifrån sina barn ”Fick inte hälsa på”

Serien Lyckoviken på TV3 har gjort succé! Efter premiären av deckardottningen Camilla Läckbergs, 46, nya moderna såpa slog serien tittarrekord. Det sammanlagda tittarantalet på Viaplay samt TV3 resulterade i det mest sedda Viaplay-originalet någonsin.

Det var nästan en halv miljon tittare som såg premiäravsnittet på TV3 – något som Camilla Läckberg är minst sagt glad för.

– Det känns så otroligt kul att fler än jag verkar ha längtat efter såpa-genrens comeback. Jag är helt överlycklig av all fin respons jag har fått från tittarna efter premiären, sa Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

Martin Stenmarcks ord efter inspelningen

Ett känd ansikte som dyker upp i serien är ingen mindre än artisten Martin Stenmarck, 47.

– Det här med att skådespela är väldigt spännande och jag ser fram emot att se resultatet nu, sa han till Hänt på pressträffen inför premiären.

Även om Martin Stenmarck agerat framför kameran tidigare och är öppen för att fortsätta med det så kommer dock musiken alltid vara hans prioritet.

Annons

– Musiken kommer alltid att vara mitt nummer ett, så är det. Det är där jag känner mig som mest hemma men jag tycker att det är väldigt roligt att skådespela. Det är som att berätta en historia på ett annat sätt, har han berättat för Hänt.

Artistens tuffa tid under inspelningen

Martin Stenmarck har beskrivit inspelningsperioden som ”hektiskt” men också ”varm och välkomnade”. Men trots den spännande utmaningen så berättar han att det också fanns baksidor med Lyckoviken-inspelningen. Han tvingades nämligen vara iväg från sin familj under perioder.

– Ja, ja men det var ju jobbigt för det blev ju i och med förutsättningarna på grund av pandemin och så där så ställdes ju alla flyg in, vi fick restriktioner med hur mycket folk vi fick träffa och så där. Familjen skulle man ju så klart få träffa men i och med att flyget och det där ställdes in och att det var så pass långt ner så blev det ju att vi var borta mer än vad det var tänkt från början. Så att det är klart, det var ju supertufft, säger han till Hänt.

Annons

Tillsammans med sin fru Hanna Hedlund har Martin Stenmarck de två tonåringarna Ida och Love och 8-åringen Saga.

Hanna, hur fick hon ihop familjepusslet hemma under tiden som du var borta?

– Ah, hon fixar det, det var ju fantastiskt. Det hade aldrig gått om inte hon hade gjort det så klart, säger Martin Stenmarck.

Han berättar också att familjen inte fick komma och hälsa på under inspelningen.

– Det var tråkigt, det hade varit kul om kidsen hade kommit och fått se vad pappa jobbar med. Men det var som det var.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons