Martin Stenmarcks avgörande beslut för barnen efter skilsmässan

Martin och Hanna

Ex-makarna Martin Stenmarck och Hanna Hedlund har förgyllt Sverige i decennier med underhållning.
Nu berättar Martin om skilsmässan, tankarna kring barnen och hur tacksam han är över Hanna.
– Det viktigaste är alltid barnen, säger Martin i podcasten Bathinas skilda möten.
0:26

Efter reklamen: Martin Stenmarcks framtidsbesked

(0:26)

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund meddelade i början av sommaren 2021 att de går skilda vägar. De blev ett par 1997 på nyårsafton och hade redan då strålande framgångar i musik- och underhållningsbranschen på Wallmans och Oscarsteatern i Stockholm.

Numera ser vi Martin som en av skådespelarna i Lyckoviken och Hanna Hedlund i Pernilla Wahlgrens ensemble i Pernilla Wahlgren har hybris.

När Martin Stenmarck gästar Bathina Philipsons podcast Bathinas skilda möten berättar han om skilsmässan, varannan vecka-livet med barnen och tacksamheten över Hanna.

Avslöjar
Älskar, älskar inte-paret skiljer sig efter otrohetsdramat

Marin Stenmarcks nya varannan vecka-liv: ”Annorlunda”

Martin får frågan om hur det är att vara singel och leva ett varannan vecka-liv efter så många år i en relation.

– Det är oerhört annorlunda. Efter så lång tid tillsammans och även det här med att ha barn de senaste tio åren, tre ungar liksom, det är grejer hela tiden. Och att då ha varannan vecka, man är fortfarande alltid pappa, men varannan vecka har man inte ansvaret, säger Martin och fortsätter:

– I början var det ju så här ”shit vänta nu, en vecka att göra grejer?”. Och sedan all in den andra veckan. Men det där vänjer man av sig vid ganska snabbt.

Martin är uppvuxen i en stor familj med totalt elva barn. Trots det tycker han inte att det känns ensamt när barnen inte är hemma hos honom.

– Ju längre tiden har gått har jag känt att det inte är så dumt att möta sig själv. Just när man har haft ett liv och det ändras markant i och med att man bryter upp. Man måste ta sig tid att fundera ut hur resten av livet ska se ut. Det behöver vara tyst, lugnt och ensamt ibland.

Martin Stenmarcks framtidsbesked

Se klippet här!

Martin om beslutet med Hanna: ”Det viktigaste är alltid barnen”

Martin och Hanna är goda vänner och kommer alltid hålla ihop på ett eller annat sätt med tanke på barnen, något de dessutom konstaterade i det gemensamma uttalandet om uppbrottet.

– Vad är det som gör att det blir bra då?, undrar Bathina då.

– Nu borde vi sitta här båda två kanske, man tycker väl olika såklart. Men jag tycker tid. Och det viktigaste är alltid barnen, 100 procent. Allt annat skit och vad det nu är får man... barnen först. Se till att de har det bra, det tycker jag vi har varit superduktiga på, säger Martin Stenmarck och avslutar:

– Vi har löst det på ett bra sätt, det tror jag är viktigt, så man inte har någon ångest över den situationen. Och det är jag superglad för, jag känner mig så oerhört trygg med att ungarna är med Hanna. Hon är klok och bra.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT / Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!