Martin Järborg och Soraya Lavasani oense – efter frågan om julpynt i Nyhetsmorgon

Martin Järborg & Soraya Lavasani Nyhetsmorgon

Martin Järborg och Soraya Lavasani syns ofta ihop i Nyhetsmorgon.
Men i onsdagens sändning var kollegorna oense om en sak.
”Fegisar. Våga ställning”, säger Soraya.
Slå på ljud

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest folkkära program som många myser till när de äter sin frukost. Varje morgon, vardag som helg, går programledarna igenom aktuella händelser och frågor samtidigt som de bjuder in intressanta gäster.

Nyhetsmorgon har hållit på i 29 år nu och har genom åren haft en hel del kända programledare, så som Malou von Sivers och Tilde de Paula Eby.

Nyhetsmorgons panel diskuterar: ”Är det okej att börja julpynta innan december?

Idag är det mindre än en månad kvar till julafton och i gårdagens program började programledarna att diskutera den viktiga frågan: är det okej att börja julpynta innan den 1a december eller inte?

Många ser nämligen sin chans att börja julpynta så fort som möjligt och drar därför igång med julbak, julmusik och julstjärna redan i november. Men andra menar att det är fullkomligt orimligt.

Junior talar ut om skilsmässokaoset – avslöjar flyttplanen

Nu sätter sig TV4-profilerna Martin Järborg, Soraya Lavasani, Thomas Ritter och Linda ner för att reda ut den omdebatterade frågan en gång för alla.

Martin Järborg och Soraya Lavasani oense i frågan

Först ut att svara på frågan är Soraya, och hon gör det minst sagt tydligt att det inte är okej.

– Jag röster ett soklart nej. Det blir rött. Sen kan man gå all in hur mycket som helst, men låt oss hålla det till 1 december så man inte tröttnar ihjäl sig, säger hon.

Men Linda håller inte med.

– Jag håller inte med Soraya. Jag säger ett klart ja. Jag röstar grönt för det, säger hon.

Några som däremot är delade i frågan är Thomas och Martin.

– Väldigt starka åsikter här. Jag tycker väl att adventshelgen är det viktiga, när den än infaller. Så är det november i advent så är det okej, men själv skulle jag aldrig julpynta innan december. Men jag noterar att det är väldigt fint i grannarnas fönster så jag känner att jag tolererar det här. Jag röstar gult, säger Thomas varpå Martin håller med:

– Mycket bra formulerat. Väldigt bra resonerat. Jag är faktiskt enig med Thomas att det är ju faktiskt advent som avgör. Och i år infaller advent i november så i år är det okej, annat år inte okej. Så jag måste också rösta gult.

Men Thomas och Martins diplomatiska svar får Soraya att reagera.

– Fegisar. Våga ta ställning, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquist ryter ifrån mot Maria Forsblom i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Därför sitter prinsessan Sofia och prins Carl Philip inte bredvid varandra

SENASTE NYTT!