LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Markus Aujalay tar avstånd från Sveriges Mästerkock – därför vill han inte titta

03 apr, 2024 
Det var inför Sveriges mästerkock 2023 som Markus Aujalay ersattes av Tommy Myllymäki i juryn.
Nu tar Markus avstånd från programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?Brand logo
Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?

Markus Aujalay, 52, var länge en av jurymedlemmarna i Sveriges mästerkock. Men inför förra årets säsong var det dags för honom att lämna över stafettpinnen och det var ingen mindre än Tommy Myllymäki, 45, som blev hans ersättare.

– Exalterad över att få vara en del av juryn tillsammans med Mischa Billing och Tom Sjöstedt. Jag kommer försöka göra mitt bästa att fylla skorna efter ”Mästerkocks”-legendaren Markus Aujalay, vilket inte kommer bli lätt..., skrev Tommy i ett inlägg på Instagram.

Idag består juryn av Tommy Myllymäki, Mischa Billing, 58, och Tom Sjöstedt, 48.

Markus Aujulay tar avstånd – kollar inte på Mästerkocken

Årets säsong av "Mästerkocken" börjar verkligen dra ihop sig och spänningen stiger för att se vem som kommer kamma hem kokbokskontraktet. Men en som inte kan uttala sig om årets deltagare är Markus Aujalay. Han har nämligen inte sett programmet sedan dess att han slutade.

Annons

– Nej jag har faktiskt inte sett någonting så jag kan inte uttala mig. Det blir lite sådär, jag har gjort det där i så många år och varit med liksom. Så nej, jag har inte sett någonting så jag kan inte uttala mig alls om något, säger han till Hänt.

Saknar du programmet? Finns det någon chans för comeback?

– Det har jag ingen aning om. Det är väl inte mitt beslut bara utan då ska ju TV4 också tycka att jag ska vara med igen. Men alltså, det kan man aldrig veta och rent krasst kan man ju säga att jag inte egentligen har några kommentarer kring programmet, säger Markus och fortsätter:

– Men det blir ju alltid spännande såklart när det drar ihop sig och det blir en stor omställning för dem som tar sig riktigt långt i tävlingen. Så är det ju och så har det alltid varit.

Markus Aujulay var Lejonet i Masked singer 2024

Markus är för övrigt högaktuell just nu. Det hela beror på att han har visat svenska folket att han inte bara är en hejare i köket, han har även en väldigt fin sångröst.

Annons

Det var i förra veckans avsnitt av Masked singer som han chockade alla när han tog av sig masken som Lejonet. Att han däremot bara fick ett uppträdande är såklart surt, men Markus är inte den som är den.

– Det är tråkigt men det är ju som det är. Man måste ju ha distans, det är klart att man tycker att det är surt att åka ut. Men herregud, det är många bra med och det är ju någonstans ett lekfullt skojprogram, även om man tar det på allvar så måste man ha distans till det. Jag är otroligt glad och tacksam att jag har varit med, att jag har vågat vara med. Det är jag glad över, sa han till Hänt.

FOTO: TT, TV4

Annons