TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Så dolde Markus Aujulay allt för familjen – barnens chock efter avslöjandet

29 mar, 2024 
Linn Seipel
Angelica Hedlund
markus aujulay masked singer
Stjärnkrögaren Markus Aujulay gömde sig under Lejonmasken – och blir den andra tävlande att tvingas lämna årets Masked singer.
För Hänt berättar han om upplevelsen och hemlighetsmakeriet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför umgås inte Babben med David Sundin - skämtet om kollegans bror: ”Kladdigt”Brand logo
Därför umgås inte Babben med David Sundin - skämtet om kollegans bror: ”Kladdigt”

Den prisbelönte stjärnkrögaren Markus Aujalay, 52, har synts i flera svenska matlagningsprogram genom åren. Senast som jurymedlem i Sveriges mästerkock i hela 12 år innan han 2022 valde att hoppa av.

Nu syns Markus i rutan igen men i ett helt annat sammanhang – nämligen på scen som artist! I fredagens Masked singer stod det nämligen klart att det var kocken som gömde sig bakom Lejon-masken.

Hänt tog ett snack med Markus, hur kändes det egentligen att sjunga och dansa i en stor Lejonmask? Var det självklart att tacka ja?

Annons

– Det var absolut inte självklart. Men sedan jag var ung har jag alltid haft en dröm att bli artist eller rockstjärna, att få stå på en scen och få uppträda för en publik, berättar kocken.

Stjärnkocken Markus Aujalay om att vara med i Masked singer: ”Inte självklart”

Trots sina forna drömmar så var det inte helt lätt att brista ut i sång, berättar han. Men att sångcoachen ska ha hjälpt till att göra honom bekväm i situationen och med sin egen röst.

– I början var det pinsamt att stå där och sjunga framför någon annan, men tillslut så gick det bra, säger Markus.

Han intygar också att det verkligen varit en ynnest att få vara med om upplevelsen, att få professionell sångcoachning. Tyvärr räckte det ju inte hela vägen eftersom Lejonet åkte ut redan i avsnitt två.

– Det är tråkigt men det är ju som det är. Man måste ju ha distans, det är klart att man tycker att det är surt att åka ut. Men herregud, det är många bra med och det är ju någonstans ett lekfullt skojprogram, även om man tar det på allvar så måste man ha distans till det. Jag är otroligt glad och tacksam att jag har varit med, att jag har vågat vara med. Det är jag glad över.

Annons

Så lyckades Markus Aujalay med hemlighetsmakeriet inför Masked singer

Frågan som alla undrar dock – hur har han klarat av att hålla det hela hemligt? För Markus har det inte varit särskilt svårt, menar han, då han kunnat öva på dagen när familjen är iväg på skola och jobb.

– Det har gått bra måste jag säga, eftersom jag jobbar ju mest på kvällarna och det här jag förberett på dagtid och då är ju det ju inte någon hemma egentligen. Plus att jag flänger ju runt och är på lite möten sådär hit och dit så det har inte varit svårt att hålla det hemligt på något sätt.

Men de kommer nog ändå sätta popcornen i halsen ikväll när de tittar på programmet?

– Jo, det är klart. Det är väl meningen. Den enda jag har berättat för är min flickvän annars är det ingen som vetat om.

Åh, så barnen visste inte?

– Nej, ingen visste! Jag har inte sagt till någon på jobbet eller så. För då blir det automatiskt den här pressen utifrån, folk frågar hur det går och så vidare. Jag tycker att det har varit väldigt skönt att bara få hålla det helt hemligt.

FOTO: TV4Annons