Marko ”Markoolio” Lehtosalos sorg efter dödsfallet i familjen

Markoolio har en grön basker på sig. Ser bekymrad ut.

I lördags gästade Markoolio programmet En smak på livet. Det bjöds på en del skratt men även lite tyngre ämnen. Han berättar bland annat om den bortgångna familjemedlemmen som stod honom väldigt nära.
Markoolios mammas första ord om misären
0:46

Efter reklamen: Markoolios mammas första ord om misären

(0:46)

Slå på ljud

Marko ”Markoolio” Lehtosalos, 47, uppväxt kantades av bråk och annat stök, som han berättade om när han medverkade i Sommar i P1, 2018. Han gick även in på sina problem med alkohol i en tidig ålder och hur han hade det svårt med skolan. Men allt förändras för Markoolio efter att han släppte sin första singel, Sommar och sol.

Låten blev en succé och kick-startade hans karriär som musikartist. Utöver musiken har Marko bland annat vunnit Let's dance 2013, varit huvudrollen i komediserien Doktor Mugg och programlett Top gear Sverige.

Markos ointresse av en ny relation – efter skilsmässan

2014 gifte sig Markoolio med Jessica Westergård, 38, och de fick tre barn ihop. Men efter sex år som gifta ansökte makarna om en skilsmässa.

Sedan äktenskapet tog slut har Markoolio levt ett varannan-vecka liv med barnen och hållit en låg profil när det kommer till kärlekslivet. Ett liv som passar honom väl, berättar han till Ica-kuriren.

– Jag är inte intresserad av ett förhållande, jag har så mycket annat för mig. Jag tycker om att jaga och nu ska jag börja renovera huset, säger Marko Lehtosalo och fortsätter:

– Om jag trots allt har dejtat någon så har jag varit väldig rak: Jag söker inget fast förhållande. Jag har sagt till barnen att det aldrig kommer att flytta in en kvinna i vårt hus.

Lotta Lundgren flyttar – se alla bilder på lyxiga lägenheten här

Se klippet här!

Markoolios sorg efter bortgångna familjemedlemmen

Markoolio är född i Finland men växte upp i Sverige. Efter att han gick ut skolan blev han inkallad att göra värnpliktstjänstgöring för Finland i det svenskspråkiga Nylandsbrigad, som kustjägare.

Under hans tid i värnplikten förlorade han en nära familjemedlemmen vilket han berättade om när han gästade TV4:s En smak på livet med Erik Haag, 54 och Lotta Lundgren, 51, rapporterar Expressen.

– Vi hade en slutövning, det var inte många veckor kvar på tjänstgöringen då, då kom kaptenen med en telefon till mig, vi var ute på fält, och då visste jag direkt när han sa ”Lehtosalo, ni har telefon”. Man får inte ha kontakt med någon om det inte har hänt någonting och då fick jag beskedet att min mormor hade gått bort och det var vidrigt, säger Markoolio och fortsätter:

– Då gick jag in i skogen och stod och sparkade på ett träd och hade panik, sen åkte jag hem, fort som fan.

Impi, Markoolios mormor hade en stor betydelse i hans liv.

– Hon var som en sorts trygghet för det var emellanåt stökigt hemma och hos henne var det lugnt, avslutar han.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!