Markoolio om relationen till mamma Irma – efter tuffa tiden: ”Vi båda...”

Markoolio om relationen till mamma Irma – efter tuffa tiden: ”Vi båda...”

Marko ”Markoolio” Lehtosalo gästar säsongspremiären av Hellenius hörna på söndag.
Nu berättar han om relationen till mamma Irma i en intervju med Hänt.
– Det är på gott och ont, säger artisten.
Markoolios avslöjande – privata resa
0:30

Efter reklamen: Markoolios avslöjande – privata resa

(0:30)

Slå på ljud

Artisten och tv-profilen Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 47, är en av Sveriges mest folkkära underhållare. Han är mannen bakom älskade tv-karaktärer så som Doktor Mugg och Tyke från Hem till Midgård, samt upphovsmakare bakom välkända låtar så som Vi drar till fjällen, Mera mål och Millenium 2.

I somras debuterade han dessutom som författare med boken Markoolio – mörkret och den rosa bubblan; en självbiografisk bok som syftar till att hjälpa andra att inte känna sig ensamma om sina tuffa stunder i livet. En förlängning av artistens uppmärksammade sommarprat år 2018, där han berättade om en stökig uppväxt med en alkoholiserad mamma.

Men artisten har fler projekt i pipen. Något som han berättade för Hänt på röda mattan inför Kristallengalan 2022 tidigare i höst. På frågan om vad Marko pysslar med för tillfället, svarar han:

– Jobb. Ja, jag jobbar väldigt mycket. Vi håller på att spela in en serie på TV4, jag och min mamma, som kommer efter årsskiftet. Det är höga berg och djupa dalar.

Marko Lehtosalo om löftet till barnen – efter skilsmässan från Jessica

Stjärnans privatliv har däremot varit något som gått mer under radarn. För drygt två år sedan skilde sig Marko från ex-hustrun Jessica Westergård, 38. Ex-makarna har två barn tillsammans; Moa och Melker.

Sedan skilsmässan har kärlekslivet, till synes, legat på is. Något som Markos mamma Irma Lehtosalo, 67, kommenterade när hon och sonen gästade SVT-profilen Carina Bergfeldts, 42, talkshow med samma namn i våras. Mitt i sändningen efterlyste mamma Irma nämligen en framtida partner till honom.

Kort därefter gick Marko ut och tonade ner hennes matchmakingambitioner.

– Det där sa hon bara för att hon ska slippa tvätta min tvätt. Men jag är inte intresserad av ett förhållande, jag har så mycket annat för mig. Jag tycker om att jaga och nu ska jag börja renovera huset, berättade han för Icakuriren då.

Vidare i intervjun med tidningen berättar han om löftet till barnen.

– Om jag trots allt har dejtat någon så har jag varit väldig rak: Jag söker inget fast förhållande. Jag har sagt till barnen att det aldrig kommer att flytta in en kvinna i vårt hus.

Marko och ex-hustun Jessica med barnen Moa och Melker på ett event i Stockholm år 2017.

Marko och ex-hustun Jessica med barnen Moa och Melker på ett event i Stockholm år 2017.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Markoolio bryter tystnaden – berättar om prövande relationen med mamma: ”Vi båda...”

Men faktum är att en kvinna nu faktiskt har flyttat in hemma hos Marko. Något som han avslöjar för Hänt i en intervju på röda mattan inför årets Kristallengala, när vi ber honom berätta mer om den kommande serien på TV4.

– Det finns ett hemligt projekt som vi håller på med i tv-serien. Just nu så bor morsan hemma hos mig, säger han.

Vidare berättar han att deras nyfunna boendesituation inte kommit helt utan skavsår i relationen. Något som kanske är oundvikligt om man flyttar ihop med en förälder under ett intensivt tv-projekt?

– Det är på gott och ont. Det är samma där; höga berg och djupa dalar. Nej, men det har gått förvånansvärt bra ändå!

Har ni kommit varandra närmre under den här tiden?

– Ja, det tycker jag absolut. Vi båda biter oss i tungan för att inte ryka ihop ibland, men det går bra, avslutar Marko.

I söndagens premiäravsnitt av Hellenius hörna gästar Marko och hans mamma Irma programledaren David Hellenius, 48, soffa, för att prata om det kommande projektet.

Det är tydligt att mor och son har en skojfrisk och varm relation till varandra idag, efter många år. Så fint!

Marko och mamma Irma gästar söndagens efterlängtade säsongspremiär av Hellenius hörna.

Marko och mamma Irma gästar söndagens efterlängtade säsongspremiär av Hellenius hörna.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN