LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marko Lehtosalo avslöjar sanningen om relationen till sin mamma Irma

22 mar, 2023 
André Färnsveden
Irma Lehtosalo, Marko Lehtosalo
Marko Lehtosalo och hans mamma Irma var oense flera gånger i serien Marko & Irma.
Nu berättar Marko om deras bråk utanför programmet.
– Vi kan ryka ihop, säger han i podcasten Brottarbröder.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko Lehtosalos känslomässiga låt med mamma Irma: ”Att det inte bara slutade i misär”Brand logo
Marko Lehtosalos känslomässiga låt med mamma Irma: ”Att det inte bara slutade i misär”

Marko "Markoolio” Lehtosalo, 48, har varit en av Sveriges mest omtyckta musiker och tv-profiler de senaste 20 åren. Men efter framgångarna i tv-serien Marko & Irma, har nu en annan familjemedlem snott rampljuset – nämligen Markos mamma, Irma Lehtosalo, 67.

I serien fick tittaren följa Marko och hans mamma, när de med hjälp av vännen Håkan Svanström, bygger ett nytt hus åt Irma ute på tomten i Stockholms skärgård. Håkan och Markos relation sträcker sig långt tillbaka, vilket Håkan tidigare berättade i en intervju med Hänt.

– Jag har känt Marko sedan 2013-2014 och har hjälpt honom med hans hus i många år. Han är ju artist och han är inte den som tar hand om sitt hus direkt så jag har hjälpt honom med allt som behövs, service och underhåll. Allt som man behöver göra när man äger ett hus, säger Håkan.

Annons

Marko Lehtosalo om bråken med mamma Irma – svarar på det alla undrar

Vi får även se relationen mellan Marko och hans mamma och hur det inte alltid kommer överens med varandra. Genom seriens gång har många tjafs uppstått och det har slängts svårdomar på finska och svenska.

Men hur mycket är show och hur mycket är äkta? Den frågan svarar Marko på i podden Brottarbröder, med Let's dance-vinnaren Martin Lidberg och hans bror Jimmy Lidberg.

– Jag och morsan har den här jargongen också utanför, det är inget som någon har bestämt ”Bråka lite grann”, utan det är där liksom.

Vidare svarar han på frågan om han och Irma ryker ihop och tjafsar med varandra utanför programmet.

– Korta stunder men det blir inget sådant att vi inte hörs av på flera dagar utan, vi kan ryka ihop på någonting men sen så släpper det efter bara någon timme, säger Marko.

Irma Lehtosalos miljonregn – efter succéprogrammet

I säsongens första avsnitt visas det hus som Marko köpte till sin mamma drygt tolv år sedan. Huset som ligger på Ingarö, i Stockholms skärgård var enligt en uppskattning av Booli värderat till 3 340 000 kronor. Men efter renoveringen har priset för huset gått upp till en betydligt högre siffra. Det berättar Markos vän Håkan Svanström i en tidigare intervju med Hänt.

– Det som stod där det var inte värt någonting. Det var ju bara tomten som var värd någonting. Och idag står ett hus som kanske är värt fyra-fem miljoner och med tomten kanske sju-åtta miljoner. Så det är klart att det har varit en stor kostnad för Marko men en bra investering att få ihop det här, säger Håkan till Hänt.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons