LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marko Lehtosalo bryter tystnaden om sin sjukdom – går inte att bota

10 apr, 2024 
Markoolio slog igenom som 23-åring och sedan dess har karriären gått som på räls.
Men det har också lett till en sjukdom – nu berättar han om när det är som värst.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mauri Hermundssons okända relation till Markoolio – draget på KristallenBrand logo
Mauri Hermundssons okända relation till Markoolio – draget på Kristallen

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 49, är högaktuell just nu tillsammans med sin mamma Irma Lehtosalo, 68, i deras realityserie Marko & Irma.

Marko har alltid sett charmen i sin mamma så när han skulle hjälpa Irma att renovera hennes hus tog han med sig ett tv-team från TV4 och resten är historia. Idag är de två av Sveriges mest folkkära personer.

I tv-serien får man följa bygget och alla framgångar där, men också mycket annat. I den här säsongen ska Irma bland annat lära sig att köra bil, de åker och uppträder runt om i Sverige och i det senaste avsnittet bar det av till Norrland för att jaga.

Markos okända sjukdom – nu berättar han

När de befinner sig i de norrländska skogarna är det väldigt lugnt och tyst, men tyvärr är det något som triggar Markos sjukdom. Han har nämligen tinnitus.

Annons

– Det är ju väldigt mysig och härlig miljö här fast det finns ett litet problem. Det är att när det blir för tyst så sätter min tinnitus fart ordentligt, jag hör jävligt mycket, säger han och fortsätter:

– Det är alla gig som förstört hörseln. Men “sit samma”, som morsan brukar säga.

Marko berättar när, var och hur sjukdomen brukar visa sig.

– När jag blir stressad och väldigt trött så blir det också starkare, säger han i programmet.

Det finns ingen behandling som helt tar bort tinnitus. Behandling ska i stället lindra symtom, det kan göra att besvären försvinner, skriver 1177.

Marko om stressen – då är sjukdomen som värst

Marko tror att sjukdomen blir extra stark när han är stressad.

– Det går i vågor det här med stressen, men mitt jobb är lite sådär lugnt ett tag och sedan kommer allt samtidigt. Jag är också ganska bra på att tacka ja till saker som är några månader fram, för då tänker jag att det har lugnat ner sig och jag kan göra saker. Men sen när jag kommer till det så är det fortfarande jättemycket saker, säger han och fortsätter:

– Så det är nog det. Mycket jobb och jag har ju barn varannan vecka och jag vill ju också vara en bra familjefar. Det bästa hade ju varit om jag var ledig på helgerna då jag har kidsen, men det är inte så så ofta.

Det gör det inte heller saken bättre att Marko dessutom har ganska lätt för att bli stressad.

– Jag är ganska lätt-stressad, det är inge bra. Jag tror mina barn märker av det också.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons