LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Mark Levengood berättar om tuffa tiden – förlorade nära vännen

23 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Mark Levengood
Mark Levengood är aktuell med en ny bok om vänskap.
I en ny intervju med P4 Extra berättar han om den tuffa tiden när hans bästa vän och mamma gick bort.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengoods starka ord om Björn Skifs: ”Legend”Brand logo
Mark Levengoods starka ord om Björn Skifs: ”Legend”

Programledaren Mark Levengood, 58, har levt större delen av sitt vuxna liv i offentligheten och vi har sett honom leda flera av de största programmen och galorna genom åren.

Mark har varit sommarvärd i Sommar i P1 hela sex gånger, första gången 1993 och senaste gången 2018, där han öppenhjärtligt delat med sig av händelser från sitt liv.

Nyligen gästade Mark P4 Extra med Erik Blixt där han berättade om två händelser som präglat hans liv.

Mark Levengood berättar om förlusten av vännen Kim

Mark är högaktuell med en ny bok som handlar om vänskap, och det är under intervjun med Erik i P4 som Mark berättar om när förlorade sin nära vän. Vilket även är en stor del av innehållet i den nya boken.

– Min barndomskompis Kim, som också är min äldsta kompis, han dog för två år sedan. Det var corona och det blev begravning. Grejen var att det fanns en given plats för familj och barn i det officiella sörjandet, men man drabbas ju väldigt hårt som vän också. En så nära vän bär ju med sig en så stor del av ens liv och en stor del av ens gemensamma minnen och äventyr. Det finns inget formellt sett att markera sin sorg på, säger Mark i intervjun.

Annons

Kim var en av Marks allra första vänner som hade en mycket stor betydelse i Marks liv.

– Begreppet vänskap kom in i mitt liv väldigt sent, jag tror jag var fem eller sex år gammal när jag träffade Kim. Han frågade mig på lekis om jag ville höra en fräckis och jag visste inte vad det var. Men det var så hemligt att han måste dra in mig under ett bord och där berättade han historien. Och jag kände mig så utvald att han hade valt just mig, säger Mark.

Mark Levengood förlorade sin mamma

Vidare under intervjun berättar Mark om tiden då han förlorade sin mamma och hur hennes vänskap till väninnan Ritva var så betydande i hennes liv.

– Samtidigt som Kim gick bort så dog också min mamma. För henne var det så otroligt viktigt att hennes bästa kompis Ritva skulle vara där när hon dog. Jag försökte säga att vi barn är ju här men hon insisterade på att Ritva skulle vara där. Det var det viktigaste för henne att när alla andra roller försvann, fru, mamma och allting, så var vänskapen det tryggaste i det ögonblicket. Det kan jag också tycka är väldigt vackert, säger Mark och fortsätter:

– Det blev så också att mamma låg och väntade på Ritva och så fort hon kom så gick det kanske 15 sekunder så dog mamma. Man ska inte underskatta sprängkraften i vänskap.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons