ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Mark Levengoods stora glädje – programleder Kristallen 2023

03 aug, 2023 
Elin Jonasson
Frida Eklöf
Mark Levengood
Mark Levengood tar sig an nya uppdrag!
Nu berättar han själv om den stora glädjen.
– Jag tycker om när det blir lite farligt, säger Mark till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengoods starka ord om Björn Skifs: ”Legend”Brand logo
Mark Levengoods starka ord om Björn Skifs: ”Legend”

Det dröjer inte länge tills att den årliga Kristallen-galan går av stapeln. Kvällen där tv-personligheter och program utses till vinnare i 23 olika kategorier som röstas fram av såväl en jury och fansen hemma i stugorna.

Att bli utsedd till Kristallens programledare är för många ett enormt hedersamt uppdrag och i fjol var det ingen mindre än Peter Settman som tog sin an rollen. Men nu får han lämna över stafettpinnen till nästa – och i år är det dessutom två stycken som axlar rollen som programledare.

Först ut har vi Mark Levengood, 59, som i många år varit en favorit hos många hemma i tv-sofforna. Hänt träffar honom på invigningen av Prideveckan. En vecka som betyder mycket för Mark.

– Pride är en vecka på året då man får fira och vara glad över hur långt vi har kommit.

Annons

Vad ser du mest fram emot?

– Det är ju paraden. Det är så mycket kärlek, så det finns inte. Man är helt utmattad efteråt! Det är så många som kommer fram och kramas och pussas. Så jag måste ha ett immunförsvar från djupaste underjord, säger han och ler stort.

Dessutom berättar han om nyheten som just landade – att han är årets programledare för Kristallen. Den erfarne programledaren, som bland annat programlett Melodifestivalen och Victoriadagen, säger att han inte längre blir nervös inför stora sändningar. Däremot är det en speciell sak som kittlar med just Kristallen.

– Det ska bli jätteroligt! Det är ju också väldigt, väldigt farligt. För publiken består ju av min egen bransch, säger han och fortsätter:

– Så det ska bli jätteroligt. Jag tycker om när det blir lite farligt.

Keyyo leder Kristallen tillsammans med Mark

Mark kommer inte att leda publiken och tittarna ensam, han har sällskap av Kristina ”Keyyo” Petrushina, 26, som även hon är förväntansfull inför uppdraget.

Annons

– Jag och Mark är förväntansfulla och utlovar en kväll fylld utav kärlek, skratt och så klart en hel del överraskningar, säger hon i pressmeddelandet.

På sin Instagram utvecklar Keyyo sina tankar ytterligare kring att ta över det ärofyllda uppdraget.

Äsch! Ääääässschhh! Jag och urljuva Mark leder Kristallen! En ära att få prisa och hylla vårt fantastiska tv-år. Och kalas, ja, det kommer det att bli! Välkomna! Jag längtar!”, skriver hon.

Ex-makarnas planer ihop under Prideveckan

Något som ligger ännu närmre i tid än Kristallen är Prideveckan som invigdes under onsdagen, något som både Mark och ex-maken Jonas Gardell, 59, länge varit involverade i.

Det var under 2022 som de tidigare makarna gick ut med nyheten att de valt att separera och för drygt en månad sedan gick skilsmässan igenom. Men nu i veckan publicerade Jonas ett inlägg på Instagram som indikerade på att det forna paret kommer att gå i prideparaden som äger rum på lördag tillsammans.

Äntligen är det Stockholm Pride igen! FJOLLORNAS FEST! 1.Jag signerar nya romanen Fjollornas fest i Pride-parken på onsdag kl 17.2. På torsdag kl 16 i Pride House leder jag ett seminarium om Regnbågsfonden.”, skriver Jonas på sin Instagram. På lördag kl 13 går du, jag, Mark Levengood och en massa sköna mänskor med Regnbågsfonden i paraden, samling vid banderollen på Norr Mälarstrand.” skriver Jonas i inlägget.

FOTO: Venus Soltani/Hänt

Annons