Marie Serneholts ärliga ord om extrema livsförändringen

Marie Serneholt och pojkvännen Fredric Palmqvist
Nyligen fyllde Marie Serneholt 36 år. Då passade hon på att avslöja saker om den stora livsförändring hon gått igenom den senaste tiden.
Annons

Torsdagen den 11 juli fyllde sångerskan och programledaren  Marie Serneholt 36 år. I ett blogginlägg inför födelsedagen skrev hon:

”Ja på torsdag passerar jag 35-årssträcket. Inte klokt ju. Vad hände?! Fyllde jag inte 30 nyss?!”’

Annons
Annons

Därefter ser Marie tillbaka på året som gått och sammanfattar det med orden:

”Men vilket ÅR detta har varit. Helt otroligt. Under mitt år som 35-åring har jag bl.a. blivit tvåbarnsmamma och flyttat till hus. Två enorma livsförändringar.”

Annons

Det var i september 2018 som hon och sambon Fredric Palmqvist, 34, blev föräldrar till tvillingpojkarna Philip och Nicholas, 10 månader. I och med att Marie väntade tvåäggstvillingar sattes hon igång i vecka 38. Förlossningen tog 12 och en halv timme. Tack vare att hon skrivit ett förlossningsbrev med önskemål inför sin förlossning visste de olika teamen på förlossningen hur hon ville ha det.

Jag försökte följa värkarna och verkligen gå in i mig själv och lyssna på kroppen och även lyssna på barnmorskorna och deras guidning när man skulle hålla och krysta. Jag tog lustgas till en början, men jag hade så extremt täta värkar, hade kanske 5-10 sek mellan varje värk och efter många timmars värkarbete så valde jag att ta epidural för att ha krafter kvar till krystvärkarna”, beskrev Marie själv händelseförloppet i bloggen i höstas.

Snabbaste året någonsin

I det nya inlägget tänker hon tillbaka på hur det var sommaren 2018:

”För exakt ett år sedan var jag megagravid under den varmaste sommaren på över 120 år i Sverige. Vi spenderade så många dagar vi kunde ute på några vänners magiska landställe där vi hade air condition i gäststugan – halleluja! Vi kunde ju inte åka någonstans, men Sverige visade sig verkligen från sin bästa sida, även om det var extremt kämpigt för mig i värmen.”

Marie beskriver även hur fort hon tycker att det senaste året har gått, och framför allt då tiden efter att hon blivit mamma:

”Vi gick bara och räknade ner tiden till när killarna skulle anlända och jag blev bara större och tyngre för varje dag som gick haha. Kan liksom inte fatta att det gått ett år redan. Det här är nog det snabbaste året i mitt liv. Men så är det väl kanske när man fått barn. Tiden går i raketfart! Jag är så nyfiken på vad mitt år som 36-åring har att erbjuda. Det jag vet är att starten på det nya året kommer bli himla fin. Men mer om det då ”

Foto: ?

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…