Marie Serneholt om sorgen efter uppbrottet från Måns Zelmerlöw

Marie Serneholt & Måns Zelmerlöw

Nio år har gått sedan Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw gick skilda vägar efter flera år tillsammans.
I podden Lyckojägarna berättar hon nu om den tuffa tiden efter uppbrottet.
– Frågade mamma om jag någonsin skulle skratta igen, säger hon.
Marie Serneholts nya barnbesked – efter tvillingarna
Slå på ljud

Måns Zelmerlöw och Marie Serneholt var ett av Sveriges hetaste kändispar och blev många gånger refererade till som det perfekta paret. Men år 2011 chockade de svenska folket när de plötsligt gick ut med beskedet att de valt att gå skilda vägar. Nu bryter Marie tystnaden kring det omtalade uppbrottet.

Marie om smärtsamma tiden efter separationen från Måns

Tillsammans med vännen Clara Hallencreutz har Marie podden Lyckojägarna och i den här veckans avsnitt är ämnet att läka efter sorg. Inför avsnittet har de därför grävt i det förflutna för att ta reda på hur vissa saker har påverkat dem, och det är då Marie tar upp separationen från Hero-artisten.

– För nio år sen stod jag i vårt gemensamma kök och han öppnade munnen och sa sex ord som ändrade allt. Allt jag föreställt mig, trott och känt kändes som en stor fet lögn, säger hon.

Hon fortsätter med att berätta att det var dagen innan hennes födelsedag och att hon på kvällen grät sig till sömns av förtvivlan och smärta.

– Dagen efter grät jag mig igenom hela födelsedagen och jag tittade upp på min mamma mellan tårarna och frågade henne om jag någonsin skulle skratta igen. Jag hade aldrig någonsin ifrågasatt min egen lycka innan dess, och känslorna jag kände då tog över hela mig och förlamade mig, berättar hon innan hon fortsätter:

– Jag fick panik över att jag inte hade kontroll. Det var han som hade kontrollen. Han hade bestämt att det skulle vara såhär trots att det verkligen var jag som skulle ha sagt de där sex orden med tanke på hur han faktiskt hade behandlat mig.

Att gå igenom en separation är sällan enkelt, men att dessutom behöva göra det inför hela svenska är något Marie beskriver som bland det värsta som har hänt henne.

– Att behöva se sig själv på löpsedlar tapetserade överallt är bland det absolut svåraste jag har gått igenom. Det kan låta som en töntig sorg för de som behövt gå igenom tuffare saker, men det här är min historia och det var mina känslor och jag har all rätt att känna som jag gjorde då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Maries kärlekslycka idag

Men mycket har hänt sedan dess och idag är stjärnan tillsammans med sin stora kärlek Fredric Palmqvist. De har idag varit tillsammans i tre år och har också barnen Philip och Nicholas ihop.

– Med facit i hand är jag glad att det hände. Då förstod jag inte att allt det här skulle leda till något fantastiskt, men det gjorde det och det är jag evigt tacksam för, säger hon.

Hon fortsätter:

– Jag hade helt fantastiska vänner och nära runt om mig som orkade lyssna på mig. Tillslut kände jag att jag hade tömt allt och då såg jag glädjen och kände det där ljuset igen. Och jävlar vad ljust det blev.

LÄS OCKSÅ: Så är Johan Gunterberg och Marie Serneholts relation i dag

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöws markering mot Marie Serneholt

FRÅN FÖRSTASIDAN