LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marie Picasso försvann från rampljuset – det gör hon idag

02 aug, 2021 
Lovisa Ström
Marie Picasso
År 2007 vann Shanta Liora, då under namnet Marie Picasso, svenska succéprogrammet Idol. Men efter det försvann hon från rampljuset. Det här gör hon idag.
Annons
Möt Idols nya jurymedlem – Katia MosallyBrand logo
Möt Idols nya jurymedlem – Katia Mosally

Fjorton år har gått sedan Marie Picasso, idag Shanta Liora, charmade svenska folket med sin kraftfulla röst och personlighet och bara några veckor senare stod som vinnare av det populära programmet Idol. Hon stod då på scen i Globen och tog emot publikens jubel som då var bland den största publiken i programmets historia.

Men tiden efter Idol blev inte riktigt lika glamourös. Det här hände efter Shantas tid i Idol och det här gör hon idag.

Shanta Lioras sjukdomskamp bakom kulisserna i Idol

Det inte många vet är att den utåt glada och framgångsrika Shanta egentligen led väldigt mycket under sin tid i Idol. Under sin tid i programmet hade hon nämligen en konstant smärta som gjorde att hon till och med spydde bakom kulisserna ett flertal gånger. I podcasten Värvet berättar hon om den svåra perioden.

– Tänk dig att du har vanlig huvudvärk, och så tar du det gånger 100. Den blir så stark att ansiktet hänger. Och sedan har du det konstant. Det var en extrem prövning att prestera under de omständigheterna, säger hon.

Annons

Tre år efter att hon stod på scenen i Globen och ropades ut som vinnare av Idol opererades hon sedan för hjärntumör. Då hade hon levt med ständig smärta i åtta år och vid en tidpunkt även ringt sin mamma och trott att hon ska dö.

Det gör Shanta Liora idag – berättar om namnbytet

Då det var väldigt jobbigt är tiden i Idol en tid hon helst glömmer, och för att gå vidare i livet bestämde sig den tidigare Marie att istället gå under namnet Shanta Liora. När hon gästade Nyhetsmorgon 2014 berättade hon om beslutet.

– Idol borde ha varit den lyckligaste tiden i mitt liv, det är en sak man får göra en gång i sitt liv. Men när jag tänker tillbaka på den tiden känner jag bara ångest. Total ångest. Och för mig är det svårt att gå vidare och skriva egen musik som kommer inifrån och göra det här på mitt sätt, och ha ett gammalt namn som står för så mycket sorg och så mycket ångest för mig, sa hon då.

Men under det nya namnet har Shanta börjat skapa igen och har släppt både singlar och fått med en låt i Maltas uttagning till Eurovision song contest. Låten hette Alive och handlar om hennes resa.

– Jag är helt fokuserad på att få tillbaka mitt liv. Jag vill jobba, vara glad, tjäna pengar, få sjunga och ha ett liv som känns bra, säger hon i Värvet.

Annons